Nijntje beweeglessen bij De Zuidwend Eemnes

Een prachtige ochtend met veel speelplezier tijdens de lessen van het Nijntje Beweegdiploma. Wethouder René ten Have ging langs bij OBS De Zuidwend waar kinderen van de groepen 1 en 2 aan de beweeglessen meededen. Het is onderdeel van het Sportakkoord en de buurtsportcoaches verzorgen het programma.

Tijdens een serie beweeglessen hebben de kinderen speelplezier en leren ook om goed te bewegen. Het is belangrijk om alle kinderen op hun eigen niveau en tempo te laten bewegen. Met de lessen van het Nijntje Beweegdiploma wordt de ontwikkeling van kinderen op cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel niveau gestimuleerd. Kinderen leren tijdens de lessen samen spelen, op hun beurt wachten en spullen delen. Een behendig kind kan makkelijker met alle spelletjes meedoen op het schoolplein. Daarnaast is bewegen met plezier en een trainer die positief coacht goed voor het zelfvertrouwen van kinderen.

Wethouder Ten Have: "Ontzettend leuk om te zien hoeveel plezier kinderen hebben. Bewegen is enorm belangrijk en ik vind het goed dat kinderen op jonge leeftijd hier al kennis mee maken, samen met onze buurtsportcoaches."

130722-nijntje-beweegfeestje-eemnes-01130722-nijntje-beweegfeestje-eemnes-04