Ondersteuning voor mensen met kanker

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders wordt geconfronteerd met kanker. In Eemnes leven, statistisch gezien, nu ongeveer 400 mensen met de diagnose kanker. Naast de medische hulpverlening, is er ook emotionele ondersteuning voor inwoners mogelijk. Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma:

In het gesprek met Viore werd mij duidelijk dat mensen die te maken krijgen met deze nare ziekte even kunnen ontspannen bij Viore. Door ook mentaal op te laden, kunnen patiënten en hun naasten zich wat prettiger voelen. Ook kunnen zij met lotgenoten hun ervaringen delen.

Mary Faber uit Eemnes en vrijwilliger bij Viore zegt:

Ik ben al vele jaren aan Viore verbonden als schoonheidsspecialist. Tijdens de behandelingen tegen kanker kunnen huidproblemen ontstaan, zoals een extreem droge huid, pigmentvlekken, uitvallen van wimpers. Het kan een grote impact hebben op het algeheel welbevinden van de patiënt. Met handige tips voel je je meteen een stuk beter: Look Good, Feel Better! Viore is een fijne plek waar alles aanwezig is om je te ondersteunen. Ik zou het heel goed vinden als meer inwoners van mijn dorp van het bestaan van Viore op de hoogte zijn!

Viore is gevestigd aan de Oosterengweg 44 in Hilversum en staat op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur open voor inwoners uit de regio Gooi- en Vechtstreek. Er is geen verwijzing nodig. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken. Bellen kan met 035 - 685 35 32 en kijk voor alle informatie op www.viore.org