Online verlengen rijbewijs vanaf 1 juli mogelijk

Eenvoudig, veilig en snel online uw rijbewijs verlengen? Dat is vanaf 1 juli 2022 in de BEL-gemeenten mogelijk. Een rijbewijs kan dan online worden verlengd via de website van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). U kunt dit rijbewijs vervolgens al na 2 werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een digitale pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf. In de BEL-gemeenten kunt u hiervoor terecht bij de volgende fotografen: 

  • Primera, Laarderweg 24G in Eemnes 
  • Drogisterij Trefpunt, Laarderweg 24D in Eemnes 
  • Pasfoto Laren, Eemnesserweg 42 in Laren 

Wilt u graag een pasfoto maken bij een andere erkende fotograaf buiten onze gemeenten? Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op www.rdw.nl/particulier/locatiewijzer De fotograaf stuurt de foto direct door naar het RDW. Zodra deze dienst de foto goedkeurt, kunt u met uw DigiD online vervolgens de verlenging regelen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen 

Voordelen van online rijbewijs verlengen

  • U hoeft niet meer naar het gemeentehuis te komen om uw verlenging aan te vragen. 
  • U kunt uw rijbewijs al na 2 werkdagen ophalen in plaats van 5 dagen.

Goed om te weten: het gaat alleen om het verlengen van rijbewijzen of voor uitbreiding van uw categorieën. Mocht u voor het eerst een rijbewijs aanvragen dan is het nodig om eerst naar het gemeentehuis te komen (identificatieplicht). 

Proef online rijbewijs verlengen

Met het mogelijk maken van de online verlenging doen de BEL-gemeenten mee aan een landelijke proef die loopt tot 2024. Naar verwachting wordt het daarna officieel ingevoerd.