Pas op voor commerciële bezwaarmakers

De belastingaanslagen zijn eind februari weer verzonden. Als u bezwaar wilt maken tegen uw aanslag, doe dat dan direct via de gemeente. De gemeente handelt de bezwaren het liefst snel zelf af. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt, dan passen we deze graag aan.

Er zijn bureaus die adverteren dat zij (gratis) bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de aanslag. Dat klinkt mooi maar het leidt tot hogere kosten voor de gemeente en dat betaalt u als belastingbetaler uiteindelijk ook weer. Deze bureaus krijgen vergoedingen als het bezwaar is toegekend. Zij kunnen hier wel tot € 650,- per bezwaar aan verdienen. Die kosten moeten worden betaald door de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Ook de Consumentenbond geeft aan op te letten bij dergelijke bureaus. Een verlaging van de WOZ-waarde van uw woning met € 20.000,- scheelt u slechts ca. € 22,= aan OZB, maar kost de gemeente dus € 650,- en bovendien nog alle kosten voor de rechtszaken die gevoerd worden. In 2020 hebben we bijna € 60.000,- betaald aan dergelijke bureaus. Dat lijkt gratis voor u, maar kost ons allemaal veel geld en uiteindelijk betaalt u dat ook weer, immers de gemeente bent u ook zelf. Die € 60.000,- hadden we ook aan meer speelplekken, meer groen of lagere belastingen kunnen besteden.