Praktisch Verkeersexamen officieel gestart

Vanochtend gaf burgemeester Roland van Benthem het officiële startsein voor het praktisch Verkeersexamen van basisschoolleerlingen uit Eemnes. Aan dit examen doen de groepen 7 mee van de basisscholen Hobbitstee, Mariaschool, de Zuidwend en De 7-Sprong.

Burgemeester Roland van Benthem:

De verkeerservaring die kinderen op deze leeftijd opdoen, is letterlijk van levensbelang. Daarom juich ik dit examen van harte toe. Vandaag is voor alle jonge deelnemers hét moment om het geleerde in praktijk te brengen. Op een veilige, goedgekeurde fiets. Ik heb er het volste vertrouwen in en wens de kinderen veel succes en plezier!

Kinderen kwetsbaar in verkeer

Jaarlijks raken er ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15-jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers. VVN werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het verkeersexamen.

VVN praktisch Verkeersexamen

Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Tijdens het examen fietsen de kinderen een route. Langs de route staan vrijwilligers die, aan de hand van een controlelijst of app, beoordelen of de leerlingen goed handelen. Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl

Foto: Burgemeester Van Benthem geeft het startsein voor het VVN praktisch Verkeersexamen.

Foto: Burgemeester Van Benthem geeft het startsein voor het VVN praktisch Verkeersexamen.