Praktisch Verkeersexamen officieel gestart

Vanochtend gaf burgemeester Roland van Benthem het officiële startsein voor het praktisch Verkeersexamen van basisschoolleerlingen uit Eemnes. De start vond plaats op het parkeerterrein bij de Brandweer. Aan dit examen doen vijf basisscholen mee: De Hobbitstee, De Zuidwend, De 7-Sprong, Merlin en De Mariaschool. In totaal gaat het om 103 leerlingen.

Burgemeester Roland van Benthem:   


Tijdens het praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Een belangrijk moment, want in de praktijk leer je pas écht hoe het werkt. Vandaag stapten meer dan 100 kinderen uit Eemnes op de fiets. Het is heel belangrijk dat we hen al van jongs af aan helpen om ‘wegwijs’ te worden. Dit is letterlijk van levensbelang voor de rest van hun leven. Ook dit jaar heb ik weer alle vertrouwen in de jonge deelnemers!

Kinderen kwetsbaar in verkeer
Jaarlijks raken er ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15-jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers. VVN werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het verkeersexamen. Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl

VVN

Foto: Burgemeester Van Benthem geeft het startsein voor het VVN praktisch Verkeersexamen.