Rookmelders redden levens

De Brandpreventieweken 2021 staan in het teken van het thema ‘Rookmelders Redden Levens’. De hele maand oktober is er vanuit de brandweer aandacht voor het belang van rookmelders. Een rookmelder kan namelijk uw leven redden!

Brand in huis wordt vaak laat ontdekt. Binnen drie minuten kan een klein vuurtje tot een uitslaande brand leiden, daar hoeft geen lucifer aan te pas te komen. Het plaatsen van rookmelders op elke verdieping kan een brand signaleren en bewoners waarschuwen door het afgeven van een alarmsignaal. 

Meer weten hierover? Op donderdag 14 oktober van 14.00 tot 15.00 uur is er een webinar over brand en rookmelders, georganiseerd door KBO-PCOB en de brandweer. Daarin is ook het zogenoemde 'rookhuis' te zien, waarin te zien is hoe de rook omhoog gaat, zodat duidelijk wordt waar u het beste rookmelders in uw huis kunt ophangen. Het webinar is gratis en u ontvangt een link na het aanmelden. Kijk daarvoor op de website academie.kbo-pcob.nl/agenda 

Naast dit webinar biedt Veiligheidsregio Utrecht ook een gratis digitale woningcheck. Via beeldbellen wordt de woning gecheckt op brandveiligheid. Stuur een bericht naar de veiligheidsregio via WhatsApp (06 - 12 95 85 99) om een afspraak te plannen.