Start bouw 29 sociale huurappartementen Hink Stap Sprong

Op 23 juni 2022 gaven wethouder Theo Reijn, Alliantie-directeur Joan van der Burgt, en Erik Vos, regiodirecteur Heijmans Huizen, samen met omwonenden het startsein voor de bouw van 29 sociale huurappartementen op de locatie Hink Stap Sprong in Eemnes. Zij stopten een tijdcapsule in de grond op de plek waar straks de nieuwe woningen staan. Alle aanwezigen hebben zo deze nieuwe woonplek gemarkeerd met hun wensen, ideeën en gedachten.

Het project

Op de plek van de voormalige basisschool Hink Stap Sprong worden nieuwe woningen gebouwd door Heijmans. Het gaat om 29 sociale 2- en 3-kamer huurappartementen voor de Alliantie en 9 koopwoningen voor starters. Aan beide is veel behoefte in Eemnes. De bouw van de koopwoningen is al in volle gang. Ook de kopers waren uitgenodigd voor dit evenement.

Appartementen

De 29 sociale huurappartementen worden door de Alliantie via Woningnet verhuurd. Tegen het eind van 2022 worden de woningen via Woningnet aangeboden en passend toegewezen. Alliantie-directeur Joan van der Burgt vertelt:

De woningen vormen een belangrijke toevoeging op de woningmarkt van Eemnes. Uitbreiding van de sociale huur woningvoorraad in Eemnes is dan ook een belangrijk onderdeel van de prestatieafspraken met de gemeente. Met nieuwbouwwoningen die geschikt zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens uit alle leeftijdsgroepen bieden we enerzijds de mogelijkheid aan senioren om door te stromen en anderzijds bieden we woonruimte voor starters op de woningmarkt. En we zijn blij dat veel omwonenden er vandaag bij zijn. Want zij ervaren de overlast van de bouw. We proberen een goede buur te zijn en we hopen dat zij straks, net als onze bewoners, tevreden zijn met het eindresultaat.

Wethouder Theo Reijn:

De gemeente vindt het belangrijk om Eemnessers aan een betaalbare en duurzame nieuwbouwwoning te helpen. In de huidige woningmarkt is doorstroming van groot belang. Het project Hink Stap Sprong levert hier een mooie bijdrage aan. Met diverse voorzieningen relatief dicht in de buurt zijn woningen op deze locatie zeer geschikt voor verschillende doelgroepen in verschillende leeftijden.

Duurzaamheid

De nieuwe appartementen worden duurzaam gebouwd. Ze zijn Bijna Energie Neutraal en alle appartementen krijgen een eigen lucht-water warmtepomp. Het dak van het appartementengebouw ligt vol met zonnepanelen.

de betrokkenen met de tijdcapsule in hun handen en een schep
Wethouder Theo Reijn, Alliantie-directeur Joan van der Burgt, en Erik Vos, regiodirecteur Heijmans Huizen, geven samen met omwonenden het startsein voor de bouw van 29 sociale huurappartementen op de locatie Hink Stap Sprong. 

Fotograaf: Petra van Schaik