Start verkoop Lindetuin fase 2B in Zuidpolder

Centraal in Zuidpolder ligt het nieuwe woongebied Lindetuin. Op 21 september jl. is Van Wijnen online gestart met de verkoop van 20 woningen in fase 2B van dit woongebied. Wethouder Theo Reijn: ‘We blijven doorbouwen in Eemnes en dat is een goede zaak. In deze laatste fase van Lindetuin zie je weer een mooie mix van woningen voor verschillende doelgroepen. Zo blijven wij bouwen aan een ruime, gevarieerde wijk met veel groen. Een plek waar veel Eemnessers een passende woning vinden.

Woningen

In Lindetuin fase 2B zijn 8 sociale koopwoningen, uitgevoerd als bovenwoningen met verdieping of zolder. Verder zijn er 4 benedenwoningen met voor- en achtertuin, 6 tussenwoningen met 2 slaapkamers en 2 hoekwoningen met 3 slaapkamers en een tweede etage. Prijzen voor de sociale koopwoningen zijn vanaf € 210.000, benedenwoningen vanaf € 300.000 en rijwoningen vanaf € 385.000. Prijzen zijn V.O.N. en excl. de installatie voor energievoorziening, die men kan kopen of leasen.

In Lindetuin 2B is er ruimte voor jong en oud, singles en gezinnen. Voor starters en singles zijn er beneden-bovenwoningen of compacte rijwoningen. Ook voor mensen die graag gelijkvloers willen wonen, maar wel mét een eigen tuin, is de benedenwoning ideaal. De grotere hoekwoningen zijn met 3 slaapkamers geschikt voor gezinnen’, zegt Rogier Meeuse van Van Wijnen.

Verdeling en toewijzing van woningen

Om meer mensen een kans te geven op een prettige woonplek, gelden voor de meeste woningen in Lindetuin fase 2B toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding. De toewijzingscriteria dragen bij aan een evenwichtige verdeling van de woningen en stimuleren de doorstroming vanuit (sociale) huurwoningen.

Informatie en inschrijftermijn

Prijslijsten en overige verkoopinformatie zijn te vinden op www.lindetuin-fase2.nl. De inschrijving verloopt volledig digitaal via een persoonlijk woonaccount op deze website en sluit op zondag 1 oktober.

Natuurlijk dorps wonen

Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen gefaseerd ruim 520 woningen, waarvan er ca. 400 zijn gerealiseerd. De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen zijn ook in het nieuwe woongebied toegepast. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven.

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen B.V. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Lindetuin impressie

Lindetuin impressie