Start verkoop Lindetuin fase 2 in Zuidpolder, Eemnes

Op 13 juli 2023 start Van Wijnen online de verkoop van 21 energiezuinige woningen in Lindetuin fase 2A, centraal in Zuidpolder. In september gaat Lindetuin fase 2B in verkoop met nog eens 20 woningen. Wethouder Theo Reijn: ‘We blijven doorbouwen in Eemnes en dat is een goede zaak. Opnieuw komen er 21 woningen in woonwijk Lindetuin in verkoop. En ook nu weer een mooie mix aan woningen. Zo blijven wij bouwen aan een gevarieerd woongebied, voor jong en ouder, voor gezinnen en singles met volop ruimte, speelplekken en groen.’

Woningen
Lindetuin fase 2A omvat 21 woningen in 9 verschillende woningtypes, zoals twee-onder-een-kapwoningen en woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond. Ook zijn er rij- en hoekwoningen in verschillende maten en uitvoeringen. In fase 2B komen 20 woningen: rij- en hoekwoningen en 12 sociale koopwoningen uitgevoerd als beneden-/bovenwoningen. 

Rogier Meeuse van Van Wijnen omschrijft de nieuwe woonwijk als volgt: ‘Met een grote variatie aan woningtypes, kapvormen en steenkleuren heeft elke woning of rij een eigen identiteit gekregen. Door de terugkerende detaillering, zoals houten gevelaccenten, banden in het metselwerk en omkaderde voordeuren, zijn de woningen duidelijk familie van elkaar. Het is een aantrekkelijk, gevarieerd plan dat goed past in Zuidpolder, met een eigen identiteit. De diversiteit in woningtypes biedt ruimte aan verschillende doelgroepen. Er komen betaalbare woningen, levensloopbestendige woningen en woningen voor mensen die willen doorstromen. Voor ieder wat wils’.

Verdeling en toewijzing van woningen
Voor een deel van de woningen gelden toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding. De toewijzingscriteria dragen bij aan een evenwichtige verdeling van de woningen en stimuleren de doorstroming vanuit (sociale) huurwoningen. Zo krijgen meer mensen kans op een passende en prettige woonplek. 

Informatieavond en inschrijftermijn
De verkoopinformatie is op 13 juli a.s. vanaf 15.00 uur te vinden op www.lindetuin-fase2.nl De inschrijving verloopt volledig digitaal via een persoonlijk woonaccount op deze website. Op 18 juli is in het Huis van Eemnes een informatieavond van 19.00-21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen die avond terecht voor een brochure, (financiële) vragen en informatie. De inschrijving sluit op zondag 27 augustus a.s.

Natuurlijk dorps wonen
Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen gefaseerd ruim 520 woningen, waarvan er ca. 400 zijn gerealiseerd. De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen zijn ook in het nieuwe woongebied toegepast. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven. 

Lindetuin fase 2A
Rijwoningen L en hoekwoning L en XL in Lindetuin fase 2A, Zuidpolder - Eemnes