Vaccinatielocatie Eemnes sluit tijdelijk vanaf woensdag 22 december: Inwoners kunnen terecht bij grote vaccinatielocaties van GGD regio Utrecht

Vanaf woensdag 22 december sluit de vaccinatielocatie in het Huis van Eemnes, omdat al het personeel nodig is voor de grote vaccinatielocaties. Inwoners kunnen terecht op één van de zes grote locaties in de provincie. Dit zijn Utrecht (Jaarbeurs en Hoog Catharijne), Amersfoort (Rijtuigenloods en Meander Medisch Centrum), Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. En in Expo Houten vanaf 27 december a.s.. Als u al een afspraak hebt staan in Eemnes, neemt de GGD contact met u op.

Tijdelijke sluiting tot eind december
GGD regio Utrecht staat voor de grote opgave om alle inwoners van provincie Utrecht voor eind januari een boostervaccinatie te geven. Om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk mensen te vaccineren, is het nodig om tijdelijk kleine dichtbijlocaties te sluiten en op te schalen bij de grote locaties. De vaccinatielocatie in Eemnes is zo’n zogenaamde dichtbijlocatie en gaat dus dicht. 

Waarom sluiten?
Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig. Denk aan prikkers, hosts, administratief medewerkers, EHBO’ers en artsen. Deze medewerkers hebben we hard nodig op de grote vaccinatielocaties om al onze inwoners zo snel mogelijk een booster te kunnen geven. De sluiting is tijdelijk en duurt tot in ieder geval eind december. Dan bekijkt GGD regio Utrecht of het mogelijk is de locatie weer te openen.

Beroep op al onze inwoners
Inwoners die al een afspraak hebben bij de vaccinatielocatie in Eemnes krijgen bericht. GGD regio Utrecht plant mensen zo snel mogelijk opnieuw in, op een andere locatie. We vragen deze groep mensen met klem om niet zelf contact te zoeken met de GGD om de afspraak te verplaatsen. GGD regio Utrecht benadert u. De nieuwe afspraak op een andere locatie betekent wellicht dat u wat verder moet reizen. Wij realiseren ons dat dit lastig kan zijn. Toch doen wij een beroep op uw begrip. Voor de gezondheid van onze inwoners vinden wij het als gemeente belangrijk dat zij zo snel mogelijk een boosterprik kunnen krijgen. Is het maken van een afspraak lastig voor u? Doe zoveel mogelijk een beroep op iemand in uw omgeving voor hulp hierbij of voor het rijden naar een locatie. Ook kunt u bij de bibliotheek terecht voor hulp bij het maken van een afspraak. Er is ook een handig filmpje dat stap-voor-stap uitleg geeft. We roepen iedereen die aan de beurt is op om zo snel mogelijk een boosterprik in te plannen bij GGD regio Utrecht. Het kan zijn dat u even moet wachten aan de telefoon of in het onlinesysteem. Alle medewerkers van GGD regio Utrecht en andere GGD’en werken ontzettend hard, ook tijdens de feestdagen, om u zo spoedig mogelijk te kunnen helpen. 

Waarom een booster halen?
We zien dat een eerste en tweede vaccinatie na 3 maanden niet meer genoeg beschermt tegen de omikron-variant. Door de snelle verspreiding van deze variant, kan het aantal ziekenhuisopnames sneller stijgen. Om dit te voorkomen is het nodig om iedereen zo snel mogelijk een booster te geven. Heeft u een uitnodiging voor de boostervaccinatie gehad, of is uw geboortejaar aan de beurt? Dan kunt u een afspraak maken op www.planjeprik.nl. Als u de eerste keer inlogt en u ziet niet direct een locatie of datum van uw voorkeur, probeer het dan opnieuw. Het kan zijn dat het dan wel lukt. Vindt u het lastig om online een afspraak te maken, bel dan met GGD regio Utrecht op 030-630 54 00. Dat kan 7 dagen in de week van 08.00 tot 20.00 uur. Het is druk op de lijnen, mogelijk is er een wachttijd. 

Wanneer ben ik aan de beurt?
Houd de site en de socials van de Rijksoverheid of van GGD regio Utrecht in de gaten. GGD regio Utrecht zet zich  in eerste instantie in om alle zestigplussers zo snel mogelijk te vaccineren. Degenen die een afspraak hebben gemaakt bij een dichtbijlocatie worden gebeld, of krijgen een sms om de afspraak te herplannen bij een grote locatie. Neemt u hiervoor niet zelf contact op met GGD regio Utrecht.

Kom niet spontaan naar een vaccinatielocatie!
Wij vragen u niet zonder afspraak voor een boosterprik naar één van de GGD-locaties te komen. Zonder afspraak krijgt u geen vaccinatie.