Van Wijnen wint prijsvraag De Hilt

Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV komt als beste uit de bus bij de prijsvraag die het college van burgemeester en wethouders had uitgeschreven voor de ontwikkeling van de woningbouw op het terrein van De Hilt. Aan de prijsvraag deden 5 partijen mee. Met de gunning aan Van Wijnen is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van De Hilt.

Wethouder Theo Reijn:

Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van alle ingediende plannen. Stuk voor stuk mooi passend in de bestaande wijk, veel aandacht voor groen en biodiversiteit en ook degelijke plannen om Eemnessers bij de ontwikkeling te betrekken.

Criteria

De gunning van de prijsvraag gebeurde aan de hand van vooraf vastgestelde criteria. Zo werd er gekeken naar de grondprijs, de beeldkwaliteit van het plan, aandacht voor senioren, de communicatie- en informatievoorziening, de planning en tot slot de presentatie van het plan. Op basis van de puntentelling, de combinatie van prijs en kwaliteit, scoorde Van Wijnen het beste.

Type woningen De Hilt

Het plan voor De Hilt omvat 12 seniorenwoningen, 8 starterswoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 22 appartementen. Het is een gevarieerd woningbouwprogramma voor alle leeftijdscategorieën met koopprijzen vanaf € 290.000,-. Als alles volgens plan verloopt dan starten de bouwwerkzaamheden in 2022.

Reijn:

Op de plek van De Hilt komen koopwoningen in verschillende prijsklassen, geschikt voor jong en oud. Er is daarbij extra aandacht voor senioren die kleiner willen wonen, maar toch in hun eigen vertrouwde woonomgeving willen blijven. Het project De Hilt is één van de projecten waardoor in Eemnes de komende twee jaar ruim 140 huur- en koopwoningen beschikbaar komen met 65 procent in het sociale- en middeldure segment. Daarmee kunnen we een flinke slag slaan om Eemnessers aan een nieuwbouwwoning te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief De Hilt en Hink Stap Sprong

Ook op de plek van de oude basisschool Hink Stap Sprong komen nieuwe woningen. Wilt u van beide projecten op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief! Gemiddeld 1 keer per 6 weken ontvangt u via e-mail het laatste nieuws over alle processtappen en de (voorbereidende) bouwwerkzaamheden van beide woningbouwprojecten. Ga naar www.eemnes.nl/dehilt of www.eemnes.nl/hinkstapsprong voor de aanmeldlink.

luchtfoto woningbouw De Hilt Eemnes

Zo zou de Hiltlaan er straks uit kunnen zien. Gevarieerde woningbouw met veel groen.