Verdachte situatie? Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een meldpunt waar iedereen anoniem informatie kan geven over criminaliteit en misdaad. Het is belangrijk om verdachte situaties te melden om bijvoorbeeld een onderzoek op te starten.

Criminele activiteiten zijn vaak stiekem en niet altijd zichtbaar. Signalen uit de omgeving helpen de politie en de gemeente om de criminele activiteiten te ontdekken. Melden moet wel makkelijk en veilig kunnen. Via M. kan iedereen 24/7 online meldingen doorgeven in een beveiligde omgeving. 

Ondermijning

Criminaliteit die niet zichtbaar is, wordt ondermijning genoemd. Het komt in veel vormen voor. Denk aan een winkel waar nooit klanten komen, een kapper waar je nooit terechtkunt voor een afspraak of een autobedrijf dat overdag gesloten is. Het zijn een paar voorbeelden. Ondermijning komt in veel vormen voor. Ook mensen in kwetsbare posities zijn vaak de dupe. Zij worden bijvoorbeeld benaderd om wietplantjes te telen. Voor wie weinig geld heeft, is het moeilijk om die verleiding te weerstaan.

Signalen

Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Een melding kunt u natuurlijk ook altijd doen bij de gemeente via veiligheid@belcombinatie.nl, de wijkagent (via www.politie.nl) of via de BOA. Bel 112 als iedere seconde telt.

Meld Misdaad Anoniem (M.)

Iets niet pluis? Meld het online via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800 - 7000. Anonimiteit staat centraal.