Voorbereidingen voor bouw tijdelijke woningen Barbeelstraat van start

In de week van 14 november starten de voorbereidingen voor de bouw van de tijdelijke woningen aan de Barbeelstraat. Op het terrein van het voormalige gronddepot komen 32 appartementen voor Oekraïense vluchtelingen en 8 tiny houses voor Eemnesser starters op de woningmarkt.

De grond wordt eerst geschikt gemaakt om op te bouwen. In de week van 14 november wordt ook begonnen met de aanleg van de riolering. Begin december start de daadwerkelijke bouw van de appartementen. Deze zijn naar verwachting half februari 2023 klaar. Daarna worden de tiny houses op het terrein geplaatst en alle nutsvoorzieningen aangesloten.

Wethouder Theo Reijn:

Ik ben blij dat we nu echt gaan beginnen. De behoefte aan deze woningen is groot, zowel bij Oekraïners als lokale starters. Samen met De Alliantie doen we er alles aan om er voor te zorgen dat zij hier zo snel mogelijk hun intrek kunnen nemen. Dat zal naar verwachting eind maart 2023 zijn. Met De Alliantie zijn we in gesprek over de toewijzing van de tiny houses.

Inloopbijeenkomst

De gemeente Eemnes kiest aan de Barbeelstraat voor woningen met een kwalitatief goede uitstraling, met houten gevelbekleding. De woningen blijven maximaal 5 jaar staan. Over de woningen en de bouwwerkzaamheden organiseert De Alliantie een inloopbijeenkomst op dinsdag 22 november vanaf 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis. 

Meer informatie

Op de gemeentelijke website is meer informatie te vinden, waaronder beeldmateriaal en een overzicht van vragen en antwoorden: www.eemnes.nl/oekraine