We Energy Game

Inwoners worden uitgenodigd om We Energy Game te spelen op 27 maart. Het is een bordspel met een kaart van Eemnes. Met het spel willen we de discussie over de energievraagstukken in Eemnes op gang brengen en spelers laten ervaren welke opgaven er voor de gemeente zijn. Wij nodigen u uit voor deelname aan dit spel.

Inwoners uitgenodigd om We Energy Game te spelen

Eerder dit jaar speelden de raadsleden van Eemnes al de We Energy Game. Het is een bordspel waarop de gemeente Eemnes in kaart is gebracht. Het spel brengt de discussie over de energievraagstukken op gang en laat de spelers ervaren welke opgaven er voor de gemeente zijn. De raadsleden waren enthousiast en willen inwoners dezelfde ervaring aanbieden. Het is de uitdaging om het spel helemaal uit te spelen zodat de duurzame doelstellingen behaald worden. Het spel wordt op 27 maart gespeeld en iedereen kan meedoen! Let op: er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Meld je vóór 27 maart 2019 aan via bestuurssecretariaat@eemnes.nl.

Energieopgaven

De energietransitie is een opgave van de Rijksoverheid om van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie over te stappen. Gemeenten hebben daar een belangrijke rol in. Zo is er een regionale en lokale opgave. Samen met inwoners willen we het spel spelen om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor Eemnes. 

Energy Game

Het bordspel is een kaart van Eemnes. Op die kaart kunnen duurzame energiebronnen worden geplaatst. Die duurzame energiebronnen hebben effect op de score en door met elkaar samen te werken moet er een totaalscore worden behaald. Kortom, het spel geeft inzicht en het is leerzaam.

Vol = Vol

Om het spel goed te kunnen spelen en te begeleiden is er een maximumaantal spelers toegestaan. Wees er dus snel bij en meld je aan via bestuurssecretariaat@eemnes.nl. We spelen het spel op 27 maart om 20.00 uur in de raadzaal van Eemnes.