Yes! Groener Eemnes! een groot succes

Afgelopen zaterdag 4 september 2021 organiseerde de gemeente Eemnes de groene actiedag Yes! Groener Eemnes!. Bij de Welkoop, Huis van Eemnes en 7-Sprong hebben inwoners een kijkje genomen en hebben zij meer geleerd over tuinen, planten en biodiversiteit. Ook is de vlinderstruik van de eerdere winactie geplaatst door hovenier Dave Morrien, samen met wethouder Theo Reijn.

Voor alle leeftijden was iets georganiseerd

Bij de Welkoop kreeg je 20% korting op alle tuinartikelen. Buiten op de parkeerplaats kon je het juiste tuin- en plantadvies krijgen van hovenier Peter van Baal en binnen stond de Welkoop klaar met een grondtest. En dan doorlopen naar de volgende locatie. Vanaf de 7-Sprong konden kinderen na het zelf maken van bloembommen ook op zoek naar stoepplantjes onderweg naar de volgende locatie. Bij het Huis van Eemnes was het mogelijk om meer te leren over de natuur rondom Eemnes én om de honing van de lokale imkers te proeven. Ook konden kinderen hier stenen beschilderen en werd uitleg gegeven over het watersysteem van het Huis van Eemnes.

Gewonnen vlinderstruik

Aan het einde van de dag is de gewonnen vlinderstruik bij de winnaars op de Fazantenhof geplant. Zij zetten zich samen in voor het groen voor hun deur. Wethouder Theo Reijn overhandigde de vlinderstruik en hovenier Dave Morrien van DM hoveniers zocht het juiste plekje voor de struik uit. Kortom, een geslaagde dag!

Meer weten over uw tuin of over de actiedag?

Kijk dan op de projectpagina.

Vlinderstruik bij de winnaars op de Fazantenhof geplant.

Kinderen zijn bezig met het zelf maken van bloembommen.