Zoeklocatie wind van de provincie Utrecht

De provincie Utrecht maakte bekend waar mogelijk windmolens kunnen komen in de provincie. Dat worden zoeklocaties genoemd. Eerder ging het om ongeveer 90 zoeklocaties. Dit aantal is nu teruggebracht naar 27. De gemeente Eemnes is ook één van die 27 zoeklocaties voor het plaatsen van windturbines. Dit wil nog niet zeggen dat de windturbines er ook daadwerkelijk komen. Er kunnen ook nog zoeklocaties afvallen.

Zoeklocaties windenergie 

De provincie Utrecht is op zoek naar locaties om windenergie op te wekken. Zo heeft de provincie ook gemeente Eemnes aangemerkt als zoekgebied. In Eemnes gaat het om een locatie nabij het verkeersknooppunt A27/A1. Op de website van de provincie vindt u meer informatie.

Reactie gemeente

De gemeente Eemnes is onaangenaam verrast door de voorlopige keuze van de provincie. De gemeente heeft altijd gezegd geen voorstander te zijn van windenergie op Eemnesser grondgebied en liever naar andere duurzame oplossingen te kijken, zoals grootschalige opwek van zonne-energie.

Wethouder Duurzaamheid René ten Have:

We willen eerst ruim en diepgaand kennisnemen van de analyse van de provincie die onder het besluit ligt om tot deze zoeklocatie te komen. Eerder hebben we al aangegeven dat we bezwaren hebben tegen windmolens in onze gemeente, dat standpunt is niet veranderd.

Meer informatie

Houd voor meer informatie de berichtgeving op de website van de provincie Utrecht in de gaten. De gemeente Eemnes plaatst op korte termijn ook een overzicht met vragen en antwoorden hierover op deze webpagina (www.eemnes.nl/wind). Ook leest u hierover meer op onze sociale media en de algemene digitale nieuwsbrief.

Heeft u vragen? Neem contact op

Het is mogelijk dat hier nu al vragen over zijn. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze mailen naar Marco Radstake via e-mail naar m.radstake@belcombinatie.nl