Stembureauleden

Op 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. We zijn nog op zoek naar kandidaten voor de functies van stembureaulid en teller. Heeft u interesse? Lees dan onderstaande informatie en meld u aan. Heeft u zich aangemeld als stembureaulid? Dan vindt u hieronder ook meer informatie.

Functies

We zoeken stembureauleden, tellers voor tellocaties, tellers op een stembureau en briefopeners die een of meer dagen beschikbaar zijn.

Dagen en tijden

De stembureaus zijn op 17 maart 2021 open van 7.30 tot 21.00 uur. De medewerkers werken deze dagen in 2 ploegen:

  • 1e ploeg van 07.00 tot 14.00 uur
  • 2e ploeg van 14.00 tot 21.00 uur

Direct na de sluiting van de stembureaus op 17 maart, start het tellen van de stemmen.  Wij zouden het fijn vinden als de stembureauleden van de 2e ploeg blijven tellen. Van de tellers verwachten we dat zij om 21.00 uur aanwezig zijn en blijven tot het einde van de telling. Naar verwachting is dat rond 23.30 uur.

Training

Wij vragen alle stembureauleden en tellers om een verplichte digitale training te volgen. Het is namelijk belangrijk dat u op de hoogte bent van het hele verkiezingsproces.

Vergoeding

Als stembureaulid of teller ontvangt u een bruto vergoeding. Voor stembureauleden bedraagt deze 122 euro voor een dagdeel van 7 uur. Tellers ontvangen een vergoeding van 75 euro. U moet deze inkomsten zelf opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. 

Minimum leeftijd

De minimumleeftijd voor de functie van stembureaulid en/of teller is 18 jaar.

Corona

We houden tijdens de Tweede Kamerverkiezing rekening met de maatregelen die op dat moment gelden rondom het coronavirus. Zo kunt u op onze stembureaus altijd 1,5 meter afstand houden, zorgen we ervoor dat het stembureau goed geventileerd is en zijn alle beschermingsmiddelen aanwezig zoals mondkapjes, kuchschermen en wachtstippen. We zorgen ervoor dat stembureauleden veilig hun werk kunnen doen en dat kiezers veilig hun stem kunnen uitbrengen. Belangrijk: vraag uzelf af of u gezond bent en niet tot een risicogroep behoort.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het werken op een stembureau bij de Tweede Kamerverkiezing van 2021? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Hoe kan ik mij aanmelden

U kunt zich aanmelden via eemnes.mijnverkiezing.nl
Bij uw aanmelding kunt u aangeven welke dagdelen uw voorkeur hebben en wanneer u niet beschikbaar bent.