D66 – Lijst 5

D66, Eemnes logo

Op 14, 15 en 16 maart mag iedereen vanaf 18 jaar een stem uitbrengen voor de verkiezing van de gemeenteraad 2022 – 2026. Het vertrouwen in de politiek staat onder druk en dat is begrijpelijk als we zien met welke enorme uitdagingen we geconfronteerd worden. Deze uitdagingen kunnen we alleen samen aangaan; in de politiek, met vrijwilligers, met ondernemers en met u als inwoner van Eemnes. Onze uitdagingen dichtbij huis zijn vooruitgang in duurzaamheid, vooruitgang in betaalbare woningen voor jongeren en senioren en u als inwoner centraal stellen. Ongeacht uw voorkeur, uw wensen, uw uitdagingen; ik nodig u van harte uit om uw stem uit te brengen voor de nieuwe gemeenteraad.

Illustratie D66, Eemnes

#1 Pascal Defferding

Als lijsttrekker voor D66 ben ik een nieuw gezicht in de Eemnesser gemeentepolitiek. Achter de schermen ben ik al langere tijd verbonden aan mijn partij en sinds afgelopen september heb ik mijn voorganger in de gemeenteraad afgelost. De zorgen die bij veel inwoners leven, komen terug in ons programma en samen met de enthousiaste leden van onze fractie zullen we ons maximaal inzetten om juist op die zorgen vooruitgang te boeken. Samen met de overige leden van de gemeenteraad en het volgende college van burgemeester en wethouders, die net zo gemotiveerd zijn om zich voor Eemnes in te zetten. D66 heeft kandidaten klaarstaan die ervaring en expertise hebben om op te staan voor de belangen van Eemnes. Uw belang!

Pascal Deffering, D66 Eemnes

#2 Inga Jensen

Mijn ouders kwamen in 1952 vanuit Denemarken naar Nederland. Mijn vader maakte in Amsterdam een serie tekenfilms met het thema: De wederopbouw van Europa, betaald door het Marshallplan. In een notendop waarom D66 mijn partij is. Het belang van samenwerken beschouw ik als een groot goed. Luisteren naar elkaar, helpen waar je kan en de blik niet naar binnen gericht, maar vooral naar buiten. Wat heeft dat met gemeentepolitiek te maken, zult u wellicht denken. Alles, naar mijn idee. In 1975 kwam ik naar Eemnes en huurde een voorhuis aan de Wakkerendijk. Ik was nog niet getrouwd en de boer had zijn twijfels. Maar zijn vrouw zei, “Kom, kom, tijden zijn veranderd”. En zo is het nog steeds; tijden veranderen snel en dat vraagt om een actieve en open houding. Energietransitie, onderwijs, woningnood. Allemaal zaken waar ik mij met mijn fractiegenoten van D66 graag weer 4 jaar voor wil inzetten.

Inga Jensen, D66 Eemnes

#3 Albertine Wierbos

D66 laat iedereen vrij, maar niemand vallen… Hoe ziet dat eruit in Eemnes? In de afgelopen jaren zie ik ons als partij deze slogan uitdragen. Onze kracht is dat we staan voor onze waarden en dat we luisteren naar wat de inwoner aangeeft. Waarbij we ons bewust zijn van de (soms impopulaire) keuzes die gemaakt moeten worden in de verschillende wensen die er leven. Als inwoner word ik warm van het Huis van Eemnes. Sport, cultuur en diversiteit zijn het hart van deze plek. Daarnaast zie ik hoe duurzaamheid steeds meer een plek krijgt in ons ‘dorp’. Niet alleen in de nieuwbouw die er komt, maar ook in de beslissingen rondom bijvoorbeeld (PMD) inzameling, bebouwing, sportplekken en het zorgvuldig zoeken naar nieuwe energievoorzieningen. Het wonen en verduurzaming gaan we verder ontwikkelen in een mooie samenwerking met de inwoners van Eemnes. En daar wil ik graag een rol in spelen.

Albertine Wierbos, D66 Eemnes