14 januari 15.30 uur: Vragen over vaccineren?

Om uzelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

Woensdag 6 januari 2021 is de coronavaccinatie officieel van start gegaan. De eerste zorgmedewerkers zijn gevaccineerd met het BioNTech-Pfizer vaccin. De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

Het is begrijpelijk dat mensen vragen hebben over vaccineren. Op www.coronavaccinatie.nl staat informatie over de verschillende vaccins en de volgorde waarin er wordt gevaccineerd. Ook zijn antwoorden te vinden op veel gestelde vragen. Mensen die mogelijk nog twijfelen over vaccinatie, vinden er informatie die nodig is om goed geïnformeerd te raken. U kunt met vragen ook bellen naar 0800 - 1351 of het Coronacallcenter van de GGD 035 - 692 64 00.