18 maart 19.00 uur: Eerste officiële besmetting in Eemnes

Helaas, het bericht waarvan je wist dat het zou komen. De eerste officiële besmetting in Eemnes. Het RIVM heeft vandaag bekendgemaakt dat ook in Eemnes een inwoner besmet is met het coronavirus. 

Een boodschap waarvan je weet dat deze komt, maar op het moment dat het zover is, is het toch een heel naar bericht. Schrikken dat het virus nu zo dichtbij is. Maar vooral ook een diagnose die voor de persoon in kwestie een periode van grote onzekerheid en angst met zich meebrengt. We leven met deze persoon mee en wensen de betrokkene beterschap.

Het maakt ook duidelijk dat we er alles aan moeten doen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Ik vraag dan ook aan alle inwoners om de landelijke maatregelen op te volgen. Ga hier heel serieus mee om! Alleen dan kunnen we het virus zo goed mogelijk bestrijden!

Ik heb contact met de GGD over de situatie en heb vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. Inwoners met vragen kunnen bellen met de GGD regio Utrecht 030 - 630 54 00 of met het landelijke nummer 0800 - 1351. Of kijk bij de veelgestelde vragen op de site van het RIVM of GGD.

Roland van Benthem,
burgemeester