24 juli, 16.45 uur: Coronabesmettingen in Eemnes

Landelijk lopen de cijfers van besmettingen met het coronavirus weer op. Ook in Eemnes hebben we inmiddels (stand 23 juli) te maken met 6 besmette personen. Omdat de aantallen per gemeente omgerekend wordt naar het aantal per 100.000 inwoners, staan we gelijk hoog in de landelijke lijstjes gezien ons geringe inwonersaantal.

Alle besmettingen zijn terug te voeren op 1 event in de privésfeer, namelijk een familiebarbecue waar een besmet persoon het virus aan anderen heeft overgedragen. Waarna het via een simpel kaartavondje thuis verder is verspreid. Zo snel kan het dus gaan. Ik wens alle getroffenen veel sterkte in deze situatie.

GGDrU heeft via het bron- en contactonderzoek dit cluster in beeld en monitort de mensen in dit cluster, zodat er van hieruit geen verdere verspreiding plaatsvindt. 

Dit voorval toont aan dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat 1,5 meter afstand houden, thuis blijven bij lichte klachten en je laten testen echt heel belangrijk is. Dus blijf alert, ook in de privésfeer.

Nog even de basisregels voor iedereen (en dus ook in de familie- en vriendensfeer):

  • Blijf bij klachten (ook milde) thuis en laat u testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog.
  • Vermijd drukte.

Alleen door alert te zijn, houden we samen corona onder controle. Blijf voorzichtig en blijf gezond!

Roland van Benthem,
Burgemeester