30 maart 13.00 uur: Eerste inwoner overleden aan het coronavirus

In onze gemeente was op 18 maart jl. al een eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

Afgelopen weekend kreeg ik het trieste nieuws dat deze oudere, tot de risicogroep behorende, inwoner van onze gemeente is overleden in het Tergooi ziekenhuis. Dit raakt mij diep en mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte toe met dit verlies.

Dit verschrikkelijke nieuws is ook meteen een waarschuwing voor ons allen. De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Het virus verspreidt zich niet zelf, dat doen wij mensen. Houd u dan ook strikt aan de afgekondigde hygiëne- en andere maatregelen; was handen regelmatig met water en zeep, geen handen schudden, blijf zoveel mogelijk thuis en neem de 1,5 meter afstand in acht. Niet alleen voor uzelf, maar juist ter bescherming van onze kwetsbare inwoners.

Wij hebben elkaar in Eemnes keihard nodig om door deze situatie heen te komen. Er zijn de afgelopen weken verschillende initiatieven gestart door mensen en organisaties om elkaar te helpen, initiatieven die ik van harte steun. In onze gemeente kunnen wij dit met elkaar.

Ik sluit af met een herhaling van mijn boodschap van de afgelopen dagen: houd afstand, maar kijk naar elkaar om!    

Roland van Benthem,
burgemeester