31 maart 09.00 uur: UMC Utrecht introduceert OLVG Corona app in de provincie Utrecht

Sinds donderdag 26 maart kunnen inwoners van de provincie Utrecht digitaal een diagnose krijgen over een eventuele besmetting met het coronavirus.

Het UMC introduceert de OLVG corona check app. Hiermee kunt u als inwoners uw gezondheid volgen en krijgt u snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19). In deze app vult u als gebruiker dagelijks uw gezondheidsgegevens in, zoals hoesten, kortademigheid of koorts. Vervolgens ontvang u een advies van een medisch team van het UMC Utrecht. 

De app is gratis en zo wordt u door het UMC Utrecht digitaal begeleidt bij uw gezondheid ten tijde van het nieuwe coronavirus. Hiermee hopen we de druk op de huisartsen en ziekenhuizen te verkleinen. Ook als u dus (milde) griepachtige klachten heeft, is het verstandig om u aan te melden

Corona: wat moet u doen bij klachten?

Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius? Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen. Uw klachten zijn mild. Maak gebruik van de Corona app (zie hierboven, zodat u toch medisch advies krijgt). Worden uw klachten erger? U heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius) en u hoest of ademt moeilijk? Dan kunt u bellen met de huisarts of huisartsenpost. 

Inmiddels is het testbeleid door het RIVM gewijzigd. Mensen met milde klachten worden vanaf nu niet meer getest, omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. De (huis)arts zal bepalen of iemand met klachten getest moet worden. 

Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Op deze wijze zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor mensen die ze het meest nodig hebben.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op:

Voor vragen over het coronavirus is GGDrU te bereiken via telefoonnummer 030 - 630 54 00. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met zondag van 08.30 tot en met 17.00 uur.

Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800 - 1351, tussen 08.00 en 20.00 uur.