Appartementen De Hilt opgeleverd

Met een vrolijk gekleurde bos bloemen verwelkomde wethouder Theo Reijn de heer Van Dijk, één van de nieuwe bewoners van het appartementencomplex De Hilt in Eemnes. Begin 2024 zijn de eerste woningen in De Hilt al opgeleverd, maar de appartementen kenden een langere bouwtijd. De heer Van Dijk werd als één van de nieuwe bewoners in het zonnetje gezet om de oplevering van het complex te vieren.

Wethouder Theo Reijn: ¨Het woningaanbod in De Hilt is zeer gevarieerd met rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een vrijstaande woning, levensloopbestendige woningen en de nu opgeleverde appartementen. In Eemnes blijven wij ons steeds inzetten om voor elke inwoner van Eemnes, ongeacht hun levensfase, een geschikte woning te bieden. Ik ben trots op dit prachtige woningbouwproject en wens alle kersverse bewoners ontzettend veel woonplezier toe!¨

Woningen De Hilt

Inmiddels zijn 19 woningen (waarvan 4 levensloopbestendige woningen) en 22 appartementen gerealiseerd. Na de zomervakantie worden er nog 8 rijwoningen en 8 levensloopbestendige woningen toegevoegd. Daarna is de nieuwbouw op De Hilt compleet. Twan Heibrink (ontwikkelaar Van Wijnen): “Bij het ontwikkelen binnen een bestaande wijk wil je goed aansluiten op de omgeving. Met De Hilt denken wij hier goed in te zijn geslaagd en we zijn trots op het resultaat. Door de mix van woningtypes ontstaat vanzelf een variatie aan bewoners en dat zorgt voor levendigheid in de buurt. Verder was de bestaande groene omsingeling van het terrein natuurlijk een fantastisch uitgangspunt om op door te borduren, hier hebben we samen met de landschapsarchitect een mooie invulling aan kunnen geven.” 

Aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit

De nieuwbouw kenmerkt zich door de duurzame materialen en hoge mate van isolatie zodat het energieverbruik tot een minimum beperkt blijft. In combinatie met de efficiënte vloerverwarming en het feit dat de woningen volledig gasloos zijn zorgt dit voor lage energielasten. Verder heeft ontwikkelaar Van Wijnen ingezet op het zoveel mogelijk behouden van het bestaande en volwassen groen. Met waardevolle toevoegingen als groene daken op de bergingen, kruidenrijke bermen, groene erfafscheidingen, nestkasten in de gevels en een biodiverse nieuwe aanplant krijgt De Hilt een bijzonder groene en levendige uitstraling.