Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren lanceren nieuwe gemeentelijke websites

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren lanceerden op maandag 8 april hun vernieuwde gemeentelijke websites. De gemeenten vinden het belangrijk om inwoners en ondernemers steeds beter van dienst te zijn. Met de nieuwe websites zetten de gemeenten een belangrijke stap in digitale dienstverlening.

Het verlengen van een paspoort, het checken van de afvalkalender of het doorgeven van meldingen: het kan nu allemaal nog eenvoudiger. Een toegankelijke en gebruikersvriendelijke website voor inwoners en ondernemers was het uitgangspunt. 

Toegankelijkheid

Om de websites nog toegankelijker te maken is alle onnodige en oude informatie verwijderd en zijn teksten in eenvoudig Nederlands herschreven. Door de vernieuwing is de informatie op de websites makkelijker te vinden en voldoen de gemeenten aan de wetgeving. Daarnaast is de paginastructuur overzichtelijker voor bezoekers. Burgemeester Roland van Benthem van de gemeente Eemnes is erg blij met het steeds toegankelijker maken van informatie op de gemeentewebsite. Van Benthem: “Iedereen moet kunnen deelnemen in de maatschappij. Hoe makkelijker we het voor elkaar maken, hoe beter. Tijdens de vernieuwing van de gemeentewebsite is hier met aandacht naar gekeken.”

Stappen in dienstverlening

Wethouder Niels Rood van de gemeente Laren is ook erg tevreden met de nieuwe gemeentewebsite van Laren. “We hebben grote stappen gemaakt in de dienstverlening. Als gemeente is het belangrijk dat we met de tijd meegaan. Op deze manier maken we het onze inwoners en ondernemers steeds gemakkelijker om de juiste informatie te vinden en in contact te kunnen komen met de gemeente”, aldus wethouder Rood.

Input inwoners, ondernemers en raadsleden

Wethouder Frans Cornelis van de gemeente Blaricum benadrukt dat inwoners en ondernemers gedurende de hele fase van vernieuwing zijn meegenomen om de gemeenten van input te voorzien. Cornelis: “We hebben de afgelopen maanden inwoners, ondernemers en raadsleden met regelmaat betrokken bij testfases. De verbeterpunten namen we uiteraard serieus. Het resultaat mag er zijn.”

Winnaars van de fotowedstrijd

De inwoners van de dorpen werden de afgelopen weken gemotiveerd mee te doen aan een fotowedstrijd. Hen werd gevraagd om een typisch beeld van hun dorp en/of omgeving op te sturen. De winnende foto is te zien als achtergrondfoto op de homepagina van de gemeentewebsite. Voor de gemeente Blaricum is gekozen voor de inzending van Niek Arke, die een foto gemaakt op de Tafelbergheide in Blaricum doorstuurde. Diana Sigmond-Banasch stuurde een prachtig straatbeeld van de Sint Janstraat in Laren. Albert van der Linden won met zijn foto vol met weidevogels in de polder van Eemnes. De winnaars kregen een bloemetje en ontvangen op een later moment een groot canvas met daarop hun winnende foto. 

Inwoners en winnaars van de fotowedstrijd van de gemeenten drukten op de knop om de websites te lanceren. Zij waren hiervoor uitgenodigd door de BEL Combinatie, de werkorganisatie die de dienstverlening en de totstandkoming van beleid voor de drie gemeenten verzorgt.

Een groepsfoto van burgemeester Nanning Mol, burgemeester Roland van Benthem, fotowinnaar Albert van der Linden, wethouder Frans Cornelis, fotowinnaar Diana Sigmond-Banasch, wethouder Niels Rood, teamleider Jasper van Leeuwen.