Start bouw Lindetuin fase 2 in Zuidpolder

Met feestelijke bubbels uit een 8 meter hoge champagnefles gaf wethouder Theo Reijn op 8 juli het officiële startsein voor de bouw van Lindetuin fase 2. Hier bouwt Van Wijnen 41 energiezuinige woningen voor starters, singles, senioren en (kleine) gezinnen.

Onder het genot van een hapje en drankje kregen de toekomstige bewoners volop gelegenheid om hun nieuwe buren te leren kennen. Het heerlijke weer en de ‘levende’ muziek droegen bij aan de gezellige sfeer.

Wethouder Theo Reijn: ‘'Terwijl de eerste bewoners van Lindetuin fase 1 hun woningen bijna gaan betrekken, starten we vandaag de bouw van de laatste fase van deelproject Lindetuin. De belangstelling voor Zuidpolder en dit deelproject blijft groot. Vorige maand waren er maar liefst 455 belangstellenden voor de 20 sociale huurwoningen. Nu start de bouw van opnieuw een mooie mix aan verschillende koopwoningen; rij- en hoekwoningen en de succesvolle beneden-/bovenwoningen die je op vele plekken in Zuidpolder ziet. Zo blijven we in een moeilijke woningmarkt doorbouwen aan betaalbare- en energiezuinige woningen.''

Woningen

Lindetuin fase 2 omvat verschillende woningtypes, voor mensen in verschillende levensfases. Zo zijn er betaalbare woningen, levensloopbestendige woningen en woningen voor mensen die willen doorstromen. ‘Met trots kijken wij naar dit project. Het is een mooi en divers plan geworden dat ruimte biedt aan diverse doelgroepen. Van starters tot senioren’, zegt Rogier Meeuse, van Van Wijnen.

Natuurlijk dorps wonen

Zuidpolder staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen gefaseerd ruim 520 woningen, waarvan er ca. 400 zijn gerealiseerd. De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen zijn ook in het nieuwe woongebied toegepast. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven. 

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen B.V. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Start bouw Lindetuin fase 2 in Zuidpolder