Inloopbijeenkomst voor gastgezinnen

In onze gemeente zijn er veel particulieren die thuis vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Om vragen te beantwoorden van de gastgezinnen en de Oekraïense vluchtelingen organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst.

Medewerkers van de gemeente, het Rode Kruis, welzijnsorganisaties en het Steuncomité Eemnes-Oekraïne zijn aanwezig om hen van informatie te voorzien. Ook in de andere BEL-gemeenten worden inloopbijeenkomsten georganiseerd om zo de gastgezinnen te helpen bij zaken waar zij tegenaan lopen. De gemeente heeft de particulieren die zich bij de gemeente hebben gemeld uitgenodigd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en vangt u wel vluchtelingen op? Meld u dan via vluchtelingen@eemnes.nl. Wij zullen dan contact met u opnemen. 
 
Bijeenkomst voor andere vragen van inwoners
Naast de inloopbijeenkomsten voor gastgezinnen, organiseert de gemeente ook een inloopbijeenkomst voor inwoners die algemene vragen hebben over opvang van Oekraïense vluchtelingen. Denk aan vragen als opvanglocaties, duur van de opvang, vrijwillige ondersteuning, etc. De gemeente bereidt deze inloopbijeenkomst op dit moment voor. Meer informatie hierover volgt binnenkort op onze website.