Kerkelijk centrum De Wel beschikbaar gemaakt voor vluchtelingen uit Oekraïne

Zoals alle gemeenten in ons land, bereidt ook Eemnes zich voor op de komst van vluchtelingen uit Oekraïne. Vooral vrouwen en kinderen vluchten voor de oorlog in hun land. De gemeente is op zoek naar plekken om hen op te vangen, voor korte en langere duur.

Uit een inventarisatie blijkt dat het kerkelijk centrum De Wel aan de Rutgers van Rozenburglaan 1 relatief snel geschikt te maken is voor tijdelijke opvang. Dat betekent dat de gemeente op deze plek tot september 2022 onderdak kan bieden. Er wordt plek gemaakt voor ongeveer 25 tot 30 personen. 

Samen met maatschappelijke partners én onze inwoners willen we er alles aan doen om deze mensen te helpen. We hopen dat we de vluchtelingen uit Oekraïne een gevoel van veiligheid kunnen bieden. Op deze website is uitgebreide informatie te vinden, ook veelgestelde vragen. Heeft u nog andere vragen? Mail deze dan naar vluchtelingen@eemnes.nl 

Bewoners in de omgeving van het kerkelijk centrum hebben over de tijdelijke opvanglocatie een brief ontvangen. Bij het bezorgen van de brieven is er iets misgegaan waardoor bij een aantal adressen de brief 2 keer is bezorgd. Onze excuses hiervoor.