Productie tijdelijke woningen Barbeelstraat van start

Op het terrein van het voormalige gronddepot komen 32 appartementen voor Oekraïense vluchtelingen en 8 tiny houses voor Eemnesser starters op de woningmarkt. Deze week ging de productie van de eerste module voor de appartementen van start. Deze hoogwaardige prefab-woningen worden buiten Eemnes door Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum geproduceerd en vervolgens door Heddes Bouw & Ontwikkeling op locatie gemonteerd tot een gebouw.

De flexwoningen blijven maximaal 5 jaar aan de Barbeelstraat staan. Daarna worden ze gedemonteerd en verplaatst naar een nieuwe locatie. Heijmans Bouw realiseert de 8 tiny houses. 

Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Projectontwikkeling:

Op deze manier spelen we in op de behoefte om in een korte periode extra woningen te realiseren. En dat is hard nodig, want de nood is hoog. Deze woningen komen bovenop de bouwplannen die we al hebben in Eemnes.

Planning

De Alliantie verwacht de flexwoningen in het eerste kwartaal van 2023 te plaatsen. De nieuwe bewoners krijgen naar verwachting in april 2023 de sleutels in handen. 

Een mooie stap

Wethouder Theo Reijn:

Ik ben heel blij dat de bouw nu zo voorspoedig verloopt. Met het opleveren van de eerste module is alweer een mooie stap gezet. Samen met de Alliantie en Heddes Bouw & Ontwikkeling doet de gemeente Eemnes er alles aan om de Oekraïners zo snel mogelijk een comfortabel en veilig thuis te bieden aan de Barbeelstraat.

Openbare ruimte

De gemeente Eemnes draagt zorg voor de inrichting van de openbare ruimte. Daar is plek voor het stallen van auto’s en fietsen en voor een ondergrondse afvalinzameling. Met een zitbankje en een buitentafel krijgt de openbare ruimte een fijne uitstraling. 

Inschrijving tiny houses

De 8 tiny houses verhuurt de Alliantie via www.woningnet.nl aan starters die in Eemnes wonen. Het is vanaf januari 2023 naar verwachting mogelijk om via WoningNet Eemvallei te reageren op één van deze sociale huurwoningen. In de advertentie staat welke toewijzingscriteria van toepassing zijn. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Alliantie.

grote hal met daarin allemaal materialen
Productie eerste module appartementen Barbeelstraat van start. 
Fotograaf: Petra van Schaik.