Uitnodiging Open Huis Barbeelstraat

Het voormalig gemeentelijke gronddepot aan de Barbeelstraat is de afgelopen maanden gereed gemaakt voor tijdelijke huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen en voor starters. De eerste woningen worden binnenkort in gebruik genomen.

Op zaterdag 22 april organiseren de gemeente Eemnes, de Alliantie en de aannemers Heddes Bouw & Ontwikkeling en Heijmans een Open Huis. 

Programma

Tussen 13.30 en 14.00 uur is er een formeel moment, in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning, om de oplevering te vieren. U bent hierbij van harte welkom. Daarna, tot 17.00 uur, is er een informeel Open Huis. U kunt dan enkele woningen van binnen bekijken. 

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt naar het Open Huis komen op de tijd die u het beste schikt. Het parkeren op de locatie is beperkt. Daarom vragen wij u, als dit mogelijk is, om met de fiets of lopend te komen.

Tijdelijke woningen

Het bijzondere aan dit project is het tijdelijke karakter. De modulair gebouwde woningen zijn in een fabriek buiten Eemnes gemaakt en zijn verplaatsbaar. Op deze manier spelen we in op de behoefte om snel extra woningen te bouwen. De flexwoningen blijven maximaal 5 jaar aan de Barbeelstraat staan. 

Achtergrond

Er verblijven ongeveer 200 Oekraïense vluchtelingen in de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Deze opvang is tijdelijk, zoals bij gastgezinnen en in het oude Rabobankgebouw in Laren. De afgelopen periode is er hard gewerkt om locaties beschikbaar te maken voor huisvesting voor de langere termijn. In Blaricum (Woensberg) en Eemnes (Barbeelstraat) zijn plekken gerealiseerd waar de Oekraïners langere tijd kunnen blijven. De meeste vluchtelingen hebben inmiddels veel sociale contacten in de gemeente en ook de kinderen gaan in de directe omgeving naar school. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie in het overzicht van vragen en antwoorden.