Voorbereidingen voor bouw tijdelijke woningen Barbeelstraat van start

In november startten de voorbereidingen voor de bouw van tijdelijke woningen aan de Barbeelstraat. Op het terrein van het voormalige gronddepot komen 32 appartementen voor Oekraïense vluchtelingen en 8 tiny houses voor Eemnesser starters op de woningmarkt.

De grond wordt eerst geschikt gemaakt om op te bouwen. Ook is begonnen met de aanleg van de riolering. Begin december start de daadwerkelijke bouw van de appartementen. Deze zijn naar verwachting half februari 2023 klaar. Daarna worden de tiny houses op het terrein geplaatst en alle nutsvoorzieningen aangesloten. 

Wethouder Theo Reijn: “Ik ben blij dat we nu echt gaan beginnen. De behoefte aan deze woningen is groot, zowel bij Oekraïners als lokale starters. Samen met De Alliantie doen we er alles aan om er voor te zorgen dat zij hier zo snel mogelijk hun intrek kunnen nemen. Dat zal naar verwachting eind maart 2023 zijn. Met De Alliantie zijn we in gesprek over de toewijzing van de tiny houses”. 

Impressies van de woningen

De gemeente Eemnes kiest aan de Barbeelstraat voor woningen met een kwalitatief goede uitstraling, met houten gevelbekleding. De woningen blijven maximaal 5 jaar staan. Over de woningen en de bouwwerkzaamheden organiseerde De Alliantie een inloopbijeenkomst. Hieronder zijn de tekeningen en impressies te vinden van de woningen. 

Impressie BarbeelstraatImpressie Barbeelstraat
 

Voorlopige planning 

De voorlopige, globale planning vanaf de start van de bouw ziet er op dit moment zo uit: 

  • Week van 28 november 2022: start bouw appartementen
  • Week van 13 februari 2023: appartementen klaar
  • Week van 20 februari 2023: plaatsing tiny houses
  • Week van 27 februari 2023: start aanleg nutsvoorzieningen en huisaansluitingen
  • Week van 20 maart 2023: aanleg nutsvoorzieningen klaar
  • Week van 27 maart 2023: laatste puntjes op de i
  • Rond 1 april: ingebruikname woningen

Let op: deze planning kan nog wijzigen. 

Meer informatie

Op deze pagina is meer informatie te vinden, waaronder beeldmateriaal en een overzicht van vragen en antwoorden.