Meer info

Op deze pagina vindt u meer informatie voor Oekraïense vluchtelingen in Eemnes en iedereen die zich voor hen wil inzetten.

Heeft u vragen over de hulp aan en opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Eemnes? Bekijkt u dan eerst ons overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar de gemeente via vluchtelingen@eemnes.nl

Wij krijgen momenteel volop vragen binnen over de steun en opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Nog niet overal valt een antwoord op te geven. We hebben contact met verschillende instanties om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Deze website werken we regelmatig bij om u verder te informeren over onder andere procedures, regelingen én steun.

De website www.refugeehelp.nl is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten. Deze site is een initiatief van Vluchtelingenwerk.

Website Rijksoverheid

Op de site van de Rijksoverheid vindt u informatie over de Russische inval in Oekraïne:

Website Vluchtelingenwerk

Op de website van Vluchtelingenwerk is veel informatie in verschillende talen te vinden voor gevluchte Oekraïners die al in Nederland zijn:

WhatsApp-hulplijn Rode Kruis

Voor Oekraïners in Nederland met vragen heeft het Rode Kruis een WhatsApp-hulplijn geopend. Hier kunnen mensen in het Oekraïens en Engels geholpen worden. Het nummer is 06 - 48 15 80 53 en de lijn is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 21.00 uur. Kijk ook op www.rodekruis.nl

Informatie van het Rode Kruis in andere talen:
Informatie van het Rode Kruis Russisch
Informatie van het Rode Kruis Oekraïens

Lees op de website van Pharos informatie in het Oekraïens (en andere talen) over het Corona-virus.