Verduurzamen bedrijfspanden

De gemeente ondersteunt ondernemers die willen overstappen naar groene energie met de Stimuleringslening Duurzaamheid Bedrijven. En denkt u aan de energiebesparingsplicht? Lees meer hierover.

Kansen voor (energie)besparing en verduurzaming

De komende jaren gaat er veel veranderen in de energievoorziening in Nederland. Fossiele energie wordt steeds duurder, onder andere door de stijgende milieubelastingen. Daarmee wordt het nog aantrekkelijker om uw energieverbruik te verminderen en over te stappen naar groene energie. De gemeente ondersteunt ondernemers bij deze verandering met de Stimuleringslening Duurzaamheid Bedrijven. Kijk snel welke duurzame maatregelen u allemaal kunt financieren!

Energiebesparingsplicht

Verbruikt u als bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan bent u verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Een overzicht van de maatregelen vindt u in de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing (EML). Sinds 1 juli 2019 geldt er bovendien een informatieplicht voor alle genomen maatregelen.

Ondernemersplein

Via het Ondernemersplein vindt u ook informatie over duurzaam ondernemen en welke ondersteuning er mogelijk is vanuit de overheid. Formulieren kunt u vaak direct downloaden vanaf de website. Ga direct naar www.ondernemersplein.kvk.nl