Beter Bereikbaar Eemnes: Feestelijke opening op 11 juli

Op de afslag A27 Eemnes stond vaak file en op de Zuidersingel was het meestal erg druk. Soms stond het verkeer helemaal vast. De gemeente heeft samen met de provincies Utrecht en Noord-Holland, gewerkt aan een beter bereikbaar Eemnes. Aannemer BAM rondt de laatste werkzaamheden komende week af. Dit betekent dat vanaf zondag 14 juli de eerste elektrische HOV-bussen kunnen gaan rijden. Dit moment wordt gevierd met een feestelijke opening van de HOV-lijn. Wethouder Theo Reijn en Jeroen Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, zullen de openingshandeling verrichten. 

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn: op donderdag 11 juli, van 16.00 tot 18.00 uur op het nieuwe P+R terrein, aan de Verlegde Laarderweg in Eemnes.

Wat is er verbeterd

De Zuidersingel is nu breder, heringericht en er zijn verkeersregelinstallaties geplaatst bij de kruisingen. Ook de Verlegde Laarderweg is verbreed. Met al deze aanpassingen wordt het verkeer in goede banen geleid waardoor een betere doorstroming ontstaat, ook op de afslag 34 van de A27. Daarnaast is er een nieuwe HOV-halte in Eemnes, en zijn er twee P+R terreinen en fietsenstallingen aangelegd om de overstap van automobilisten op het HOV te bevorderen.

Snelle verbinding OV

De nieuwe, snelle HOV-busverbinding start op zondag 14 juli. Hiermee verbetert de regionale bereikbaarheid van Eemnes en is er een vlotte verbinding met Hilversum, Blaricum, Huizen, Utrecht en Amsterdam. In acht minuten ben je bijvoorbeeld in Hilversum. Ook is er een betere aansluiting op R-NET, hét netwerk van snelle busverbindingen in de Randstad. 

Contact

Mocht u nog vragen hebben over de afrondende werkzaamheden, dan kunt u deze stellen aan BAM Infra Nederland via:

BouwApp

Via de BouwApp kunt u het project ook goed volgen en uw vragen stellen. Download de gratis app op uw tablet of telefoon en zoek naar Beter Bereikbaar Eemnes: