E100, eerste burgertop Eemnes, een succes

De E100, de eerste burgertop van Eemnes, die zaterdag 28 mei jl. plaatsvond was een succes. Meer dan 100 Eemnessers gaven gehoor aan de uitnodiging mee te denken over de Toekomst van Eemnes.

Groepsfoto E100

De deelnemers aan de E100 waren ingeloot uit de gemeentelijke basisadministratie. Burgemeester Roland van Benthem: “Ik ben zeer verheugd dat meer dan 100 Eemnessers hun vrije zaterdag ‘opofferden’ om mee te denken over de Toekomst van Eemnes”.

De deelnemers voerden gesprekken in groepen van ongeveer 10 personen. In 3 rondes – Dromen, Denken en Doen – praatten zij over voor hen belangrijke thema’s. Aan het einde van de dag bepaalden de deelnemers samen welke ideeën uitgevoerd gaan worden. Het resultaat van deze energieke dag is het Manifest van Eemnes: 10 ideeën die Eemnes nog mooier gaan maken.

De 'dromen' voor Eemnes werden gevat in een wordcloud.

Wordcloud E100

Gooi en Eemlander schreef over de E100: “Een vorm van democratie 2.0 die duidelijk aansloeg en uitmondde in het Manifest van Eemnes, bestaande uit 10 punten die volgens de dorpsbewoners door de lokale politiek moeten worden opgepakt. De deelnemers aan de Burgertop - ingeloot uit de gemeentelijke basisadministratie - vonden het een prima initiatief.” Lees  hierhet volledige artikel.

Manifest van Eemnes E100

Ook 6FM was aanwezig voor een interview met Roland van Benthem en enkele aanwezigen. En een deelnemer postte op Facebook: “Dank voor de uitnodiging en dank voor deze mooie inspirerende dag! Leuk om mee te denken en doen! Heel goed initiatief!”

Vervolg: u kunt ook meedoen!
Geïnspireerde deelnemers in de groepen uit ronde 3 ‘Doen’ komen voor de zomer bijeen om samen aan de slag om deze plannen ook in de praktijk te brengen. Natuurlijk faciliteert de gemeente Eemnes om te helpen de resultaten uit de burgertop te realiseren.

Was u niet ingeloot of verhinderd, maar wilt u wel bijdragen aan een van deze 10 ideeën? Laat u ons dat dan weten op toekomsteemnes@eemnes.nl.