Afval inzameling bij huis

In Eemnes worden 3 soorten afval huis-aan-huis ingezameld door PreZero en papier door REMONDIS. Het afval wordt opgehaald via de minicontainers en op sommige plaatsen via de ondergrondse afvalcontainers.

Minicontainers

In Eemnes worden 4 soorten afval huis-aan-huis ingezameld.

  • PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) – elke 2 weken
  • GFT (groente-, fruit- en tuinafval) – elke 2 weken
  • OPK (oud papier en karton) – elke 4 weken
  • Restafval (grijze bak) – elke 4 weken

U kunt uw PMD en OPK-containers herkennen aan de adresstickers met barcode op de zijkant van de containers.

Uw restafval en GFT-containers zijn te herkennen aan de adressticker op de achterzijde van de container en het nummer dat op de deksel van de container staat vermeld.
De ophaaldata staat op de afvalwijzer

Ophaaltijden minicontainer

De minicontainer mag op de avond voor de inzameldag vanaf 20.00 uur aan de weg worden gezet. Op de dag zelf moeten ze uiterlijk om 07.30 uur aan de weg staan. Haal ze na het legen zo snel mogelijk van de straat.

Voorkom overlast

Minicontainers die op de inzameldag te lang op de stoep blijven staan, zorgen voor overlast. Ook containers die achterom blijven staan of voor de poort, staan op de openbare weg. Plaats de containers op het eigen terrein. Het is nodig zodat de weg of stoep voor anderen vrij en toegankelijk blijft. Denk ook aan mensen met een kinderwagen of rollator. Ook kunnen de bakken omwaaien waardoor er veel troep de weg op waait. Haal de bak binnen vóór 20.00 uur op de dag van de inzameling, dan is er ook geen overlast voor anderen en zo helpen we elkaar. 

Is uw minicontainer op de dag van lediging niet geleegd.

Als eerste vraag heef u uw container op tijd aan de weg gezet, op de juiste wijze aangeboden en is de inhoud hoe deze zou moeten zijn (met andere woorden bijvoorbeeld zit er in de groene container (GFT) geen restafval of kranten).

Blauwe container (papier) neem contact op met de gemeente via 14 035 of via het meldingsformulier bij Meldingen openbare ruimte – ‘afval - container stuk/weg’
Grijze (rest), Groen (GFT) of Oranje (PMD) neem contact op met Prezero via 0800-4050500 of inzamelwijzer.prezero.nl of via de Prezero app
 

Download de app PreZero inzamelwijzer

Download de (gratis) app PreZero inzamelwijzer voor Android of iOS. Hiermee stelt u herinneringen in, zodat u nooit een ophaaldag mist. U vindt er informatie over welk afval in welke container mag en ander nieuws.

Lees ook