Onderzoek zwerfafval

Zwerfafval is een doorn in het oog. De gemeente Eemnes wil het zwerfafval dan ook verminderen. In samenwerking met De Bries (een organisatie gespecialiseerd in afvalstromen) start de gemeente een onderzoek naar zwerfafval.

Vuilnisbak bij speelterreinFysieke controles

Het onderzoek bestaat onder andere uit fysieke controles binnen de gemeente. Zo krijgen we antwoord op de vragen als, waar wordt veel zwerfafval gezien, hoeveel is dit precies en wat voor soort afval is dit? Naast deze controles horen we ook graag de mening van inwoners waarbij we ook heel benieuwd zijn naar creatieve ideeën!

Vragenlijst  

Inwoners worden gevraagd om een enquête in te vullen met vragen als: Waar zijn de plekken waar veel overlast van zwerfafval wordt ervaren? Wat kan hiervoor de oorzaak zijn? Welke oplossingen kunnen hiervoor gevonden worden? 

Doe mee!

De enquête kunt u digitaal invullen tot 8 februari 2021.

Vervolg

We verwachten het onderzoek in het eerste kwartaal van 2021 af te ronden. Met de uitkomsten en conclusies van het onderzoek gaan we aan de slag. Dat doen we in projectvorm waarbij we ook de wensen van de inwoners mee willen nemen.