Zwerfafval

Samen willen we onze gemeente schoon houden. Daarvoor organiseerde de gemeente in maart al een schoonmaakbingo. Natuurlijk is het mogelijk om het hele jaar zwerfafval op te ruimen. Op deze pagina leest u er meer over.

Op 20 maart 2021 organiseerden we een schoonmaakbingo! Op de bingokaart staat een aantal zwerfafvalitems om te verzamelen. Denk aan plastic flesjes, snoeppapiertjes of fastfoodverpakkingen. Wilt u de bingokaart nog gebruiken? Het kan, de kaart is hier te downloaden (pdf, 1.860 KB)


Net als andere bingo’s, waren er prijzen te winnen

Op 12 april 2021 mocht wethouder Wilma de Boer-Leijsma de prijzen uitreiken voor de schoonmaakbingo. In iedere leeftijdscategorie zijn er winnaars! Vera (11) wint in de categorie t/m 11 jaar en Senna (12) in de categorie t/m 17 jaar. In de volwassenencategorie heeft Boudewijn gewonnen, hij ontvangt de prijs thuis. De prijswinnaars ontvangen een cadeaubon. Ook de werkgroep Eemnes Schoon deed met veel mensen mee met een schoonmaakactie. De prijswinnaars hebben een cadeaubon t.w.v. € 50,- ontvangen. Wethouder De Boer-Leijsma:

Geweldig om te zien hoeveel inwoners samenwerken om Eemnes schoon te houden. Dank allemaal voor de inzet! 

Wilma de Boert reikt een prijs uit aan de winnaar, er staan 4 kinderen op de foto achter de BEL letters.

Samen houden we Eemnes Schoon

De gemeente is enorm blij met deze hulp, samen houden we Eemnes schoon! We begrijpen dat het opruimen van zwerfafval, zeker in deze coronatijd, misschien niet zo fris is. De gemeente biedt mogelijkheden om het schoonmaken te ondersteunen, mocht u ideeën hebben voor uw buurt of hulpmiddelen nodig hebben bij de schoonmaak, neemt u dan contact op met de gemeente via het emailadres: s.ooijevaar@belcombinatie.nl Dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen. 

Let op uw eigen veiligheid!

Draag bij het zwerfaval opruimen altijd rubber of latex handschoenen. Of gebruik een grijper. Gebruikt u wegwerphandschoenen, gooi ze dan na het opschonen bij het restafval. Het kan soms best druk zijn op straat en op de weg, let er op dat u gezond maar ook veilig weer thuis komt!