Gratis hulp bij energie besparen

De gemeente Eemnes helpt inwoners om minder gas en elektriciteit te verbruiken. Zo kan de energierekening omlaag. De hulp is gratis voor bewoners met een lager inkomen die wonen in een woning die in 1995 of eerder is gebouwd.

Namens de gemeente verzorgen energiecoaches van Klimaatroute de energiehulp bij bewoners thuis. Bewoners ontvangen energieadvies. Kleine maatregelen voert de energiecoach meteen uit.

Voor wie is de energiehulp bedoeld?

Wanneer kunt u gratis energiehulp krijgen:

  • Het totale netto maandinkomen van uw huishouden is niet hoger is dan 2.000 euro (ca. 140% van het minimumloon)
  • U woont in een woning (huur of koop) die gebouwd is in 1995 of eerder. Alle inwoners van Eemnes die wonen in een woning die in 1995 of eerder is gebouwd, hebben in oktober 2022 een brief van de gemeente Eemnes ontvangen.

Hoe werkt het?

Wilt u gratis energiehulp? Volg dan de stappen hieronder.

Stap 1: U vult het aanmeldingsformulier in

Ga naar het aanmeldformulier en vraag vandaag nog energiehulp aan!

Heeft u hier hulp bij nodig? Kom dan langs bij het formulierenspreekuur van Humanitas. Het spreekuur is iedere vrijdag van 10.00-12.00 uur in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4 in Eemnes.

Stap 2: De gemeente controleert uw gegevens

We controleren of uw gegevens compleet zijn en of uw woning in 1995 of eerder is gebouwd. Als dat in orde is, geven we uw contactgegevens door aan Klimaatroute.

Stap 3: Klimaatroute neemt contact met u op om een afspraak in te plannen.

Een medewerker van Klimaatroute belt u binnen een week om een afspraak met u te maken. Deze afspraak wordt gepland in de periode november 2022 - januari 2023.

Stap 4: Op de afgesproken dag komt de medewerker van Klimaatroute bij u langs.

U bekijkt samen wat er al is gedaan in uw woning en wat er nog meer mogelijk is om energie te besparen. Een aantal maatregelen - met een waarde tot 140 euro - voert de energiecoach in overleg met u meteen uit. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. De energiecoach legt u uit hoe bepaalde maatregelen werken. Ook krijgt u tips om minder energie te verbruiken. Pas als alles duidelijk is, gaat de energiecoach door naar het volgende adres. En u kunt dezelfde dag nog energie besparen! Na afloop ontvangt u ook nog een adviesrapport per mail of per post.

 

EnergiehulpEnergiehulp

Aanvragen gratis energiehulp

Vul het aanmeldformulier in om gratis energiehulp aan te vragen en bespaar binnenkort energie.

EemnesEnergie

Woont u in een woning die in 1996 of later is gebouwd en/of is het netto inkomen van uw huishouden hoger dan 2000 euro per maand? Ook dan kunt u hulp krijgen bij energiebesparing en verduurzaming. De energiecoaches van EemnesEnergie staan voor u klaar om uw vragen hierover te beantwoorden. EemnesEnergie is een coöperatie uit Eemnes, gericht op het opwekken van duurzame energie en het helpen met besparen op energieverbruik. De organisatie wordt gerund door vrijwilligers.

Voor meer informatie kunt u:

  • langskomen in het Huis van Eemnes. Iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur is er een energiecoach van EemnesEnergie aanwezig op het Serviceplein spreekuur. 
  • de website van EemnesEnergie bezoeken;
  • een e-mail sturen naar energiecoach@eemnesenergie.nl 
  • bellen met 035 - 205 72 85 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur)

Veelgestelde vragen

V: Mijn woning is gebouwd na 1995. Kom ik ook in aanmerking?
A: De energiehulp is bedoeld voor bewoners met een lager inkomen die wonen in een woning die is gebouwd in 1995 of eerder. Nieuwere woningen zijn bij de bouw beter geïsoleerd, waardoor het energieverbruik al lager is. Wel kunt u contact opnemen met EemnesEnergie. De energiecoaches van EemnesEnergie staan voor u klaar om uw vragen over energiebesparing en verduurzaming te beantwoorden. Voor meer informatie kunt u:

V: Het netto maandinkomen van mijn huishouden is hoger dan 2.000 euro, maar mijn woning is wel gebouwd in 1995 of eerder. Kom ik ook in aanmerking voor gratis energiehulp?
A: De gratis energiehulp is bedoeld voor inwoners met een netto maandinkomen tot 2.000 euro per huishouden. Als uw inkomen hoger is, dan kunt u contact opnemen met EemnesEnergie. De energiecoaches van EemnesEnergie staan voor u klaar om uw vragen over energiebesparing en verduurzaming te beantwoorden. Voor meer informatie kunt u:

V: Hoe lang is de energiecoach van Klimaatroute bij mij thuis?
A: Het bezoek duurt meestal 1 tot 1,5 uur

V: Ik wil wel advies, maar ik wil zelf de maatregelen uitvoeren. Kan dat ook?
A: Ja dat kan. In dat geval ontvangt u de materialen en een instructie van de energiecoach van Klimaatroute. U kunt ook installatievideo’s bekijken op de website van Klimaatroute.

V: Zijn er ook energiecoaches die Engels of Arabisch spreken?
A: Ja, die zijn er. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u dit prettig vindt.