Herontwikkeling De Hilt

Op de locatie van de voormalige sport- en ontmoetingscomplex De Hilt, aan de Hasselaarlaan in Eemnes, gaat bouwbedrijf Van Wijnen 53 koopwoningen bouwen. Het betreft 12 grondgebonden seniorenwoningen, 8 rijenwoningen, 22 appartementen, 8 twee-onder-een-kap woningen en 3 vrijstaande woningen. De prijzen van de woningen beginnen bij € 290.000,-.

Bekijk plattegrond (Verkaveling De Hilt) (pdf, 118.6KB). Kunt u het document niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.

Wilt u op de hoogte blijven van dit woningbouwproject? Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief van de Hilt en Hink Stap Sprong!

Aanmelden nieuwsbrief De Hilt en Hink Stap Sprong.

Gemiddeld 1x per 6 weken ontvangt u via e-mail het laatste nieuws over alle processtappen en de (voorbereidende) bouwwerkzaamheden van beide woningbouwprojecten. Aanmelden kan via onderstaande link:

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bestemmingsplan De Hilt

Het bestemmingsplan is op 27 september 2021 door de gemeenteraad vastgesteld en is inmiddels onherroepelijk. Zie hiervoor www.ruimtelijkeplannen.nl

Planning

In het voorjaar 2022 wordt gestart met het bouwrijp maken van de gronden. Dat gaat om het kappen van bomen, het aanleggen van bouwwegen en het aanleggen van nutsvoorzieningen (denk aan kabels en leidingen).

We verwachten dat de woningen medio mei 2022 in de verkoop gaan. De start van de bouw is vervolgens voorzien voor het najaar. 

Houd voor meer informatie de gemeentelijke nieuwsbrief en de projectwebsite in de gaten. 

Inrichting openbaar gebied

Voor de inrichting van het openbare gebied rondom het voormalige gebouw van De Hilt heeft een landschapsarchitect een plan gemaakt. Hierbij is veel aandacht besteed aan bereikbaarheid, parkeergelegenheid en groen.  

Bekijk hier de plannen:  

We zijn benieuwd naar uw reactie op dit voorlopig ontwerp voor de buitenruimte. In het bijzonder horen we graag van u welke bomen u graag terugziet in de buurt, en welke andere elementen u van belang vindt voor de openbare ruimte. Hier ziet u welke opties daarvoor zijn (pdf, 1,73MB). 

U kunt uw reactie op het voorlopig ontwerp tot 1 mei 2022 per mail aan ons doorgeven via ruimte@belcombinatie.nl

Kunt u deze documenten niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.

Vragen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de herontwikkeling van De Hilt dan kunt u mailen naar ruimte@belcombinatie.nl of bellen naar 14 035.

Documenten

Kunt u deze documenten niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.