Herontwikkeling Hink Stap Sprong

Op de locatie van de voormalige basisschool Hink Stap Sprong aan de Aartseveen 96, bouwt woningcorporatie De Alliantie 29 sociale huurappartementen en 9 grondgebonden eengezinswoningen. De huurappartementen hebben 2 en 3 kamers. De 9 rijwoningen hebben 3 kamers.

Woningen zijn opgeleverd

In het voorjaar van 2023 zijn de 9 koopwoningen opgeleverd en in gebruik genomen. Vlak vóór de zomervakantie zijn ook de 29 sociale huurappartementen aan de Alliantie opgeleverd. Vanaf 5 juli 2023 konden woningzoekenden via Woningnet hierop inschrijven en vlak daarna zijn de huurwoningen toegewezen. Vanaf 21 augustus krijgen de eerste bewoners de sleutel. 

Woonrijp

Het openbare gebied rondom de woningen en appartementen is door de gemeente ingericht. Het straatwerk is bijna klaar. Het groen en de bomen zullen in het plantseizoen, vanaf oktober/november 2023 worden aangebracht. In het openbare gebied komen 3 ondergrondse containers (rest, pmd en papier). Vanwege leveringsproblemen zijn deze pas beschikbaar vanaf het najaar 2023. Tussentijds zullen er 3 grote bovengrondse afvalcontainers worden geplaatst. 

Wegafsluiting

De afsluiting van het fietspad tussen de Eemhof en het bouwterrein zal in oktober 2023 of zoveel eerder als mogelijk is, worden opgeheven. 

Bestemmingsplan Hink Stap Sprong

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 25 oktober 2021 vastgesteld. U kunt het bestemmingsplan vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl > plannen zoeken > adres Aartseveen 96 Eemnes. Het bestemmingsplan is onherroepelijk in werking getreden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het aangepaste inrichtingsplan (pdf, 528 KB) op 7 juni 2022 vastgesteld. Ook is er een beplantingsplan gemaakt (pdf, 698 KB). Kunt u de documenten niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.

Documenten

Kunt u deze documenten niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.