Moestuin

Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, tuinders en partners ligt er in Eemnes een prachtige moestuin. De moestuin ligt aan het Wilgenpad en komt voort uit het Lokaal Preventie-akkoord. Het is bedoeld om een gezonde leefstijl te stimuleren en plek voor ontmoeting te bieden.

De moestuin is een educatieve- en maatschappelijke ontmoetingsplek voor jong en oud. De tuin is in april 2022 aangelegd en ziet er geweldig uit. De opbrengst van de groenten uit de moestuin gaat naar de Voedselbank. 

Opbrengst voor Voedselbank

Uiteindelijk gaat de opbrengst van de groenten naar de Voedselbank. Eerst moest de grond klaar gemaakt worden, want op een groene grasweide kan niets groeien.

Tuinders

Met behulp van onze tuinbazen Mart (Moestuin Huizen) en Karel (Volkstuinvereniging De Eemakker), zijn keuzes gemaakt voor de gewassen. Tuinder Anna heeft met haar kunstachtergrond een mooie indeling gemaakt. Alles wat er nu al staat is met al hun inzet gedaan, al snel kwamen er nieuwe tuinders (Jan, Marlinde) en ook al een aantal Oekraïense dames met tuinervaring. Tuinders kunnen in overleg met elkaar beslissen wanneer ze in de tuin werken, het is ook een sociale activiteit.

Moestuinproject voor scholen en meer

De tuin is geschikt voor het 'moestuinproject' van de scholen, maar is ook de basis voor dagbesteding van mensen met een hersenaandoening. Jeugd- en gezinsteam gaat aan de slag met opvoedingsondersteuning en zal de moestuin als basis gebruiken om met professionals te kijken naar gezonde keuzes met eten. De tuin is ook geschikt voor taallessen voor mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn.

Interesse om iets in de tuin of voor de tuin te doen? Leuk! Stuur een mail naar Marieke Pol
 

Moestuinproject