Campagne 'Yes! Groener Eemnes!'

Tijd voor actie! Veel gemeenten, provincies en waterschappen in Nederland nemen maatregelen om inwoners te stimuleren hun tuin te vergroenen. Ook de gemeente Eemnes doet mee en lanceert dit jaar in samenwerking met Stichting Steenbreek de campagne: Yes! Groener Eemnes! Op deze pagina vindt u meer informatie, tips voor een groene tuin en voorbeeldverhalen van andere Eemnessers.

Actiedag Yes! Groener Eemnes!

Op zaterdag 4 september 2021 organiseerde de gemeente Eemnes de groene actiedag Yes! Groener Eemnes! Bij de Welkoop, het Huis van Eemnes en basisschool de 7-Sprong konden inwoners een kijkje nemen en meer leren over tuinen, planten en biodiversiteit. Ook is de vlinderstruik van de eerdere winactie geplaatst door hovenier Dave Morrien, samen met wethouder Theo Reijn. Het was een succesvolle dag!

Kinderen maken hun eigen project tijdens de actiedag Yes! Groener Eemnes! Dave Morrien, samen met wethouder Theo Reijn planten een vlinderstruik.

Waarom we iets doen met groen

De gemeente Eemnes is sinds 2020 aangesloten bij Stichting Steenbreek. Deze stichting zet zich in om met concrete acties particuliere tuinen te vergroenen. De toename van verharding in tuinen heeft namelijk negatieve effecten op het welzijn van mens, dier en natuur. Wateroverlast en hittestress zijn steeds vaker aan de orde van de dag. Een groenere tuin draagt bij aan een klimaatbestendige en gezondere leefomgeving. Met Yes! Groener Eemnes! willen wij u graag enthousiasmeren en inspireren om uw tuin of balkon aan te pakken: minder grijs en meer groen. U hoeft geen groene vingers te hebben om uw tuin te vergroenen, er is voor iedereen een passende vergroeningsmogelijkheid. Denk hierbij aan:

  • Tegels verruilen voor groen. Zelfs 1 tegel uit uw tuin halen maakt al verschil!
  • Uw regenpijp afkoppelen, zodat het regenwater niet het riool in gaat.
  • Een groen dak aanleggen.

Kijk voor meer tips om uw tuin of balkon te vergroenen ook op www.steenbreek.nl/tuintips

Heeft u een idee of vraag?

Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035 of mail naar info@eemnes.nl

Groene voortuin