Herontwikkeling De Hilt

Op de locatie van het voormalige sport- en ontmoetingscomplex De Hilt, aan de Hasselaarlaan, komt een nieuw woonwijkje. Dit wordt gebouwd door ontwikkelaar Van Wijnen.

Nog meerdere woningen en appartementen beschikbaar

De gemeente en ontwikkelaar Van Wijnen hebben overeenstemming bereikt over de aanpassing van het bouwplan. Aan de noordwestkant van het plan komen 4 topdure woningen te vervallen. Hiervoor in de plaats komen 8 rijwoningen. De 6 middenwoningen gaan € 355.000,- v.o.n. kosten en de hoekwoningen € 430.000,- v.o.n. 

Deze nieuwe woningen en de 8 seniorenwoningen aan de zuidkant van het plan, komen begin 2024 in de verkoop. Op dit moment staan er nog enkele appartementen en tweekappers en een vrijstaande woning in de verkoop. 

Kijk voor meer informatie en een impressie op de projectwebsite.

Planning

Door de aanpassing van het plan wordt de bouw van de nieuwe wijk opgedeeld in 2 fases. De eerste fase is in het eerste kwartaal van 2023 van start gegaan. De tweede fase behelst de bouw van de 8 nieuwe rijwoningen en 8 seniorenwoningen aan de zuidkant van het terrein. De bouw daarvan start naar verwachting begin 2024. Oplevering van fase 1 wordt verwacht in de eerste helft van 2024 en die van fase 2 in het derde kwartaal 2024.

Aanmelden nieuwsbrief De Hilt en Hink Stap Sprong

Wilt u op de hoogte blijven van dit woningbouwproject? Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief van De Hilt en Hink Stap Sprong! Gemiddeld 1x per 6 weken ontvangt u via e-mail het laatste nieuws over alle processtappen en de (voorbereidende) bouwwerkzaamheden van beide woningbouwprojecten. Aanmelden kan via onderstaande link:

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Inrichting openbaar gebied

Voor de inrichting van het openbare gebied rondom het voormalige gebouw van De Hilt heeft een landschapsarchitect een plan gemaakt. Hierbij is veel aandacht besteed aan bereikbaarheid, parkeergelegenheid en groen. Dit plan heeft voor inspraak ter inzage gelegen, en tijdens een inloopavond konden reacties op het plan gegeven worden. In de zomer van 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders dit plan definitief vastgesteld.

Bestemmingsplan De Hilt

Het bestemmingsplan is op 27 september 2021 door de gemeenteraad vastgesteld en is inmiddels onherroepelijk. Zie hiervoor www.ruimtelijkeplannen.nl

Vragen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de herontwikkeling van De Hilt? Dan kunt u mailen naar ruimte@belcombinatie.nl, of bellen naar 14 035. U kunt vragen naar de heer De Jong (Team Ruimtelijke Ontwikkeling). 

Documenten

Kunt u deze documenten niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.