Educatieve moestuin

Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, tuinders en partners ligt er in Eemnes een prachtige moestuin. De moestuin ligt aan het Wilgenpad en komt voort uit het Lokaal Preventie-akkoord. Het is bedoeld om een gezonde leefstijl te stimuleren en plek voor ontmoeting te bieden.

De moestuin is een educatieve- en maatschappelijke ontmoetingsplek voor jong en oud. De tuin is in april 2022 aangelegd en ziet er geweldig uit. De opbrengst van de groenten uit de moestuin gaat naar de Voedselbank. 

Opbrengst voor Voedselbank

Uiteindelijk gaat de opbrengst van de groenten naar de Voedselbank. Eerst moest de grond klaar gemaakt worden, want op een groene grasweide kan niets groeien.

Tuinders

Ondertussen zijn er al 11 tuinders actief. Het vaste tuinwerk is op donderdagmiddag en ervaren tuinders werken ook zelfstandig op andere momenten.

Schoolproject en meer

Vanaf dit jaar loopt het schoolproject ‘Jonge sla’ met meerdere bezoeken aan de educatieve moestuin, het opkweken van sla en zonnebloemen. De Hobbitstee komt al vanaf 2022 op eigen initiatief naar de moestuin en heeft zelf rogge gezaaid en knoflook geplant. De tuin is geschikt voor het 'moestuinproject' van de scholen, maar is ook de basis voor dagbesteding van mensen met een hersenaandoening. Jeugd- en gezinsteam gaat aan de slag met opvoedingsondersteuning en zal de moestuin als basis gebruiken om met professionals te kijken naar gezonde keuzes met eten. De tuin is ook geschikt voor taallessen voor mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn.

Interesse om iets in de tuin of voor de tuin te doen? Leuk! Stuur een mail naar Marieke Pol
 

Educatieve moestuin 

Educatieve moestuin 3

 Educatieve moestuin 2