Bladkorven

De jaarlijkse bladcampagne duurt van 19 november tot 17 december. In die periode vegen wij voor uw veiligheid de hoofdwegen en fietsroutes in Eemnes schoon om al het bladafval te verwijderen.

Blad in uw tuin

Ligt uw tuin vol met gevallen bladeren? Composteren op uw eigen composthoop is een prima oplossing voor uw overtollige blad. Of laat het in de borders liggen; de bladeren beschermen uw (vaste) planten tegen winterse kou en bieden dieren schuilgelegenheid. Verwijder echter wel het blad van uw gazon: het blad kan uw gras verstikken. U kunt uw blad natuurlijk ook in uw GFT-container kwijt. Grote hoeveelheden kunt u aanbieden bij de gemeentewerf, Zuidersingel 2. Deze is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Bladkorven

In Eemnes staan acht bladkorven. Hierin kunt u eventueel ook uw blad kwijt. De korven mogen alleen gebruikt worden voor bladafval. Ze zijn niet bedoeld voor ander afval, zoals takken, stenen, plastic zakken en vuilniszakken met (groen)afval. De korven worden één keer per week geleegd met een zuigmachine. Bekijk de locaties van de bladkorven.

Een volle bladkorf?

Onze medewerkers houden de korven in de gaten. Is een bladkorf snel vol, meld het dan via een melding openbare ruimte. Wij komen dan de korf leegmaken.

Samen houden we Eemnes schoon en veilig!

een bladkorf met daarom een bordje met de tekst: Alleen bladafval, korf vol bel dan 14035