Honden in Eemnes

Honden zijn welkom in Eemnes. Tegelijkertijd willen we dat het voor alle inwoners prettig wonen en leven blijft. De gemeente heeft daarom gedragsregels voor hondenbezitters opgesteld. Met als doel: minder overlast en meer plezier! Houd u aan de gedragsregels en spreek elkaar erop aan als dat nodig is. Zo houden we Eemnes samen veilig en schoon. Van 7 t/m 24 september kon u via een enquête meedenken over de gedragsregels voor hondenbezitters en faciliteiten voor honden in Eemnes. We zijn nu alle input aan het verzamelen en verwerken. Op basis van de uitkomsten wordt een nieuw hondenbeleid opgesteld. Hierover volgt eind dit jaar meer.

Gedragsregels

  • Het opruimen van hondenpoep is overal verplicht: wist u dat hondenpoep ook in een gewone afvalbak mag, net als in de bestaande depodogs (afvalbakken met hondenpoepzakjes)?
  • Het is verplicht om opruimmiddelen (zoals hondenzakjes) bij de hand te hebben: de hondeneigenaar of -houder is verplicht een deugdelijk opruimmiddel bij zich te dragen.
  • Geen honden op speelplekken: er geldt een verbod op de aanwezigheid van honden bij kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweiden.
  • Wél honden los in losloopgebieden. Deze zijn ter plaatse met een bordje aangegeven.
  • Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht.