Vrijwilligerswerk

In Eemnes, Blaricum en Laren zijn veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Denk aan ondersteuning bij een cultureel centrum, kerk of sportclub of aan vrijwillige thuishulpactiviteiten. Omdat de BEL-gemeenten vrijwilligerswerk belangrijk vinden en eventuele risico’s willen afdekken, zijn vrijwilligers automatisch verzekerd.

Vrijwilliger worden

Vrijwilligerscentrale Blaricum, Eemnes, Laren bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de BEL-gemeenten en omgeving. Het aanbod is groot en gevarieerd: werken met hoofd of handen, binnen of buiten, alleen of samen, voor vast of af en toe. Er zijn wel meer dan 400 vacatures.

Heeft u een uitkering? Breng dan altijd de uitkeringsinstantie op de hoogte van uw vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld via het toestemmingsformulier van het UWV

Trainingen voor vrijwilligers

De Vrijwilligerscentrale Blaricum, Eemnes, Laren biedt vrijwilligers kosteloos of tegen een kleine prijs trainingen en workshops aan. Zoals basistrainingen aan nieuwe vrijwilligers en vervolgtrainingen en verdiepingsbijeenkomsten voor wie al als vrijwilliger werkt.

BEL-vrijwilligers automatisch verzekerd

Om de risico’s van vrijwilligers zo goed mogelijk af te dekken en de administratieve last voor organisaties te verlichten, zijn alle vrijwilligers in de genoemde gemeenten automatisch verzekerd. Bekijk alle informatie hierover op de website van Centraal Beheer. Op deze website kunt u ook schade melden.

Dit geldt voor iedere vrijwilliger die actief is voor een organisatie uit de genoemde gemeenten en onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verricht.