Werkzaamheden 'Beter Bereikbaar Eemnes' officieel gestart!

De eerste werkzaamheden voor 'Beter Bereikbaar Eemnes', waarvan de nieuwe Hoogwaardige Openbaar vervoer Verbinding (HOV) een onderdeel is, zijn gisteren gestart. Wethouder Theo Reijn en regiodirecteur bij BAM Infra Nederland Fred-Jan Moll gaven hiervoor de officiële aftrap.

Betere doorstroming

Op de afslag A27 Eemnes staat vaak file en op de Zuidersingel is het doorgaans erg druk. Om de doorstroming te verbeteren zijn maatregelen nodig. Daarom pakt de gemeente samen met de provincies de Zuidersingel aan. Ook komen er HOV-bushaltes en verbreden we de Verlegde Laarderweg. Aannemer BAM Infra Nederland voert dit werk uit. Deze week is er in de nachten al gestart met de middenbermen. Deze zijn geasfalteerd, om de rijstroken te kunnen verschuiven.

“Snelle bus én verlost van files”

Theo Reijn, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Eemnes: “Nu is er nog een bus die één keer per uur naar Hilversum gaat. Straks stopt er een snelle bus die in de spits maar liefst zes keer per uur gaat en je in een kwartiertje in Hilversum brengt. En met één overstap ben je ook snel in Amsterdam of Almere. Bovendien wordt Eemnes ook met de auto beter bereikbaar en moeten we eindelijk zijn verlost van de dagelijkse files om Eemnes in te komen.”

Wat gaan we doen?

Fred-Jan Moll, regiodirecteur BAM Infra Nederland: “Om tijdens de werkzaamheden de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk te hinderen, leggen we een tijdelijke rotonde aan bij de op- en afrit van de A27 op de Zuidersingel. Ook leggen we aparte bouwwegen aan voor het werkverkeer. Daarnaast nemen we maatregelen om de veiligheid van weggebruikers en medewerkers te waarborgen.”

Weekendafsluiting op- en afrit A27 

Goed om te weten: komend weekend zijn de oprit en afrit A27 (kant Eemnes) afgesloten van vrijdag 8 december 20:00 uur tot zondag 10 december 06:00 uur. Gele omleidingsborden adviseren weggebruikers een andere route te kiezen. Houd rekening met extra reistijd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit project op www.eemnes.nl/bereikbaar 
Download ook de BouwApp (zoek op ´Beter Bereikbaar Eemnes´).